PROFESOR KOČOVIĆ: Evo kada će udar Korone na Srbiju biti gotov

Obavezno pročitajte

Profesor izračunao sa timom matematičara i programera

Poslednje prognoze profesora Kočovića i njegovog tima nisu toliko optimistične, već pokazuju da bi ovaj udar virusa trebalo da bude gotov 21. septembra.

Profesor Petar Kočović postao je apsolutni hit kada je prezentovao matematički model za praćenje pandemije korona virusa na celoj planeti, kao i predviđanje završetka drugog talasa epidemije u Srbiji.

- Advertisement -

Moj petočlani tim sastavljen od matematičara i programera prati na dnevnom nivou stanje u svih 216 drzava. Koristimo Gausovu krivu (matematički model se bazira na radu čuvenog nemačkog matematičara i fizičara Johana Karla Fridriha Gausa) koja se pomera na dnevnom nivou. Metodologija je jedinstvena, a bazira se na višestrukim talasima – rekao je za “Blic” Kočović.

Kada smo poslednji put analizirali rezultate ovog stručnog tima, predviđanje je bilo da će se ovaj drugi talas ili drugi pik prvog talasa, kako vam lepše zvuči, biti završen oko 9. septembra. Međutim, čini se da nam više ni matematika ne ide na ruku…

Poslednje prognoze profesora Kočovića i njegovog tima nisu toliko optimistične, već pokazuju da bi ovaj udar virusa trebalo da bude gotov 21. septembra.

Mi smo za Srbiju koristili podatke MInistarstva zdravlja i “Batuta”, a za ostatak sveta SZO (Svetska zdravstvena organizacija) – objasnio je ranije profesor Kočović.

Dakle, ako želite da verujete matematici, na smirivanje epidemije moraćemo da sačekamo još skoro dva meseca.

SourceEspreso

Ostavite komentar

Najnovije objave

RASKOŠ I VELIKI PROFITI: Koliko vredi vila Radoičića i kako je stekao toliko bogatstvo?

Vila Milana Radoičića koju je pretresla kosovska policija pre nekoliko dana otvorila je pitanje legalnosti imovine bivšeg potpredsednika Srpske...

Još priča na sličnu temu