PROFA RAZVALJUJE VUČIĆA, OVOM NIJE DOBRO: Vučiću, uhapsi samog sebe ti si na čelu mafije koju treba uništiti!

Obavezno pročitajte

Brojni skandali u srpskom fudbalu od odlaska Slaviše Kokeze sa mesta prvog čoveka saveza, do teških optužbi za nameštanje utakmica koje su stigle od strane UEFA, pre sedam meseci su izazvale i rekaciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

On je tada pompezno najavio da će „biti sklonjena mafijaška banda iz fudbala kojoj se smeje Evropa i svet. Sve ćemo da ih pohapsimo i narod neka vidi da li govorim istinu i kada će da se igra sledeće prvenstvo“.

Sedam meseci kasnije, ništa se nije desilo, a profesor Vladimir Vuletić nema nikakvu dilemu ko je prvi koji bi trebalo da završi iza rešetaka.

- Advertisement -

„Taj koji je izgovorio tu rečenicu, taj treba da uhapsi samoga sebe. Vučić je izgovorio da mafijaška banda treba da se uništi u našem fudbalu, a u stvari na čelu te bande se nalazi on. On je glavni pipak te mafijaške hobotnice“, rekao je Vuletić u emisiji „Među nama“ na televiziji Nova S.

On naglašava da je Vučić glavni krivac za dolazak Kokeze na čelo FSS-a.

„On je čovek koji je generisao na čelo FSS osobu koja je prethodno bila gonitelj magaraca na obali crnogorskog primorja, Slavišu Kokezu. Kokeza je čovek koji je u vreme svog mandata doživeo situaciju da na sednici 2018. godine nama stigne obaveštenje od UEFA da je preko 60 utakmica u prvenstvu 2017/2108 bilo namešteno“.

Odlazak Kokeze po mišljenju Vuletića neće promeniti ništa.

„Bitan je onaj koj doveo Kokezu. Onaj koji je doveo selektora, onaj koji kaže da je udahnuo vetar u leđa našim igračima i bez koga očigledno ne bi pobedili Portugal. Jedini čovek koji stoji između pravde i regularnosti u srpskom fudbalu jeste Aleksandar Vučić“, ističe Vuletić.

On navodi da je dolazak Bjekovića nastavak iste politike i da se neće desiti promene.

„Ako vidite ko stoji iza leđa Aleksandra Vučića, kao siroti mali hrčak u avionu, sadašnji vršilac dužnosti predsednika i verovatno budući predsednik gospodin Bjeković, koji je u vreme Slaviše Kokeze bio prvi potpredsednik saveza, ja bih reka da od toga verovatno nema ništa. Vi vidite da u svemu ovome postoji samo jedan modus operandi, samo jedan način ponašanja. Taj način ponašanje je neregularno, netransparentno. Kod nas je sve obavijeno velom mistifikacije. To potiče iz vremena kada je je Slaviša Kokeza po nalogu Vućića napravio takav FFS. Proći će mnogo vremena pre nego što se fudbal u Srbiji vrati regularnosti, da se samo na terenu odlučuje ko je prvak“, rekao je Vuletić.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Trodnevna žalost u srpskim sredinama na KiM

U srpskim sredinama na KiM  26., 27. i 28. septembar proglašavaju se danima žalosti povodom pogibije naših sugrađana u tragičnom...

Još priča na sličnu temu