PROCURELO: Slika Vučića i Porfirija pre nego što je postao patrijarh

Obavezno pročitajte

Novoizabrani patrijarh SPC Porfirije javnosti je poznat već duže od dvadesetak godina. Ono što ga izdvaja od ranijih patrijarha jeste da je uključen u aktuelnosti i dešavanja.

Na Ju Tjubu se mogu pronaći snimci kako gostuje u emisijama sa rokenrol muzičarima; Canetom iz Partibrejkersa, Rambo Amadeusom i u toku tih razgovora prizemno razgovara sa svojim sagovornicima na razne teme i odgovoriti na pitanja koja svakodnevno muče čoveka.

U njegovoj prvoj besedi kada je postao Patrijarh mogle su se čuti samo reči pomirenja i ljubavi. Takođe, ono što je narod obradovalo je snimak u kojem se izrazio negativno po pitanju deljenja ordenja gde je izjavio kako u današnje vreme svaki drugi kriminalac može da dobije orden, što najavljuje da takvih poteza u budućnosti biti neće.

U jednoj od emisija, iz devedesetih godina pokojni psihijatar, i predavač pastirske psihologije na Bogoslovskom fakultetu, Vladeta Jerotić, koga mnogi smatraju za poslednjim srpskim prosvetiteljem je već tada iskazao kako treba obratiti pažnju na Porfirija i da je jedan od njegovih boljih đaka, što je kasnije i potvrdio gostujući sa njim u više emisija.

Ipak, ono što je najviše potreslo društvene mreže već od jutros je fotografija na kojoj se Porfirije nalazi sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Gomila uvreda i ciničnih komentara odjeknule su kao rafali, a slika sa Fejsbuk profila je ubrzo potom izbrisana.

Na fotografiji se može videti predsednik Vučić,  supruga i njegov kum, što je važno pomenuti, trenutno opoziciono nastrojen gospodin Bašanović.

porfirije

Upravo zbog ove fotografije zbog koje je izbio rat na internetu, ipak može se naslutiti da su reči sa prve besede patrijarha Porfirija iskrene i da kod njega neće biti povlašćenih, bilo oni u vlasti ili opoziciono nastrojeni. Sve posmatra jednako, ne pravi razlike među ljudima, bez dlake je na jeziku, bio to predsednik države, frontmen rokenrol benda ili čovek sa estrade.

Ostavite komentar

Najnovije objave

SOROŠEV VIRUS U SRPSKOJ AKADEMIJI NAUKA I UMETNOSTI

Američki milijarder Džordž Soroš je jedan od najznačajnijih boraca za uspostavljanje potpune dominacije neo-liberalnog kapitalizma na globalnom nivou, ali...

Još priča na sličnu temu