15 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

PROCURELO: Slika Vučića i Porfirija pre nego što je postao patrijarh

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Novoizabrani patrijarh SPC Porfirije javnosti je poznat već duže od dvadesetak godina. Ono što ga izdvaja od ranijih patrijarha jeste da je uključen u aktuelnosti i dešavanja.

Na Ju Tjubu se mogu pronaći snimci kako gostuje u emisijama sa rokenrol muzičarima; Canetom iz Partibrejkersa, Rambo Amadeusom i u toku tih razgovora prizemno razgovara sa svojim sagovornicima na razne teme i odgovoriti na pitanja koja svakodnevno muče čoveka.

U njegovoj prvoj besedi kada je postao Patrijarh mogle su se čuti samo reči pomirenja i ljubavi. Takođe, ono što je narod obradovalo je snimak u kojem se izrazio negativno po pitanju deljenja ordenja gde je izjavio kako u današnje vreme svaki drugi kriminalac može da dobije orden, što najavljuje da takvih poteza u budućnosti biti neće.

- Advertisement -

U jednoj od emisija, iz devedesetih godina pokojni psihijatar, i predavač pastirske psihologije na Bogoslovskom fakultetu, Vladeta Jerotić, koga mnogi smatraju za poslednjim srpskim prosvetiteljem je već tada iskazao kako treba obratiti pažnju na Porfirija i da je jedan od njegovih boljih đaka, što je kasnije i potvrdio gostujući sa njim u više emisija.

Ipak, ono što je najviše potreslo društvene mreže već od jutros je fotografija na kojoj se Porfirije nalazi sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Gomila uvreda i ciničnih komentara odjeknule su kao rafali, a slika sa Fejsbuk profila je ubrzo potom izbrisana.

Na fotografiji se može videti predsednik Vučić,  supruga i njegov kum, što je važno pomenuti, trenutno opoziciono nastrojen gospodin Bašanović.

porfirije
- Advertisement -

Upravo zbog ove fotografije zbog koje je izbio rat na internetu, ipak može se naslutiti da su reči sa prve besede patrijarha Porfirija iskrene i da kod njega neće biti povlašćenih, bilo oni u vlasti ili opoziciono nastrojeni. Sve posmatra jednako, ne pravi razlike među ljudima, bez dlake je na jeziku, bio to predsednik države, frontmen rokenrol benda ili čovek sa estrade.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti