Privedeno 14 osoba, dve uhapšene, povređeno sedam policajaca (VIDEO)

0
205

U Cetinjskom manastiru danas je ustoličen mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije. Tome se protivila grupa demonstranata, koja je tražila da se ta svečanost obavi van Cetinjskog manastira, i privedeni su.

Od ranog jutra demonstranti su policajce gađali kamenicama i molotovljevim koktelima, nakon čega su ovi uzvratili suzavcem.

Kako javljaju Vijesti, do okršaja je došlo kod muzeja Kralja Nikole. Nešto pre sedam časova demonstanti su opet krenuli u napad, a na policiju su bacali i petarde i flaše.

Prema poslednjim informacijama, patrijarh Porfirije je krenuo put Cetinjskog manastira.

U Podgorici su zabeleženi manji incidenti. Nekoliko vozila velikom brzinom se zaletelo do autobusa koji bi trebalo da prevezu deo sveštenstva do manastira, da bi potom naglo kočili.

Oko sedam časova došlo je do novih sukoba. Demonstranti su krenuli na policiju petardama i flašama.

Nakon poslednjeg okršaja, demonstranti su se povukli, ali verbalno provociraju policajce. Psuju ih i nazivaju pogrdnim imenima.

Na stotine građana od jutros je na Cetinju kako bi iskazali protest zbog ustoličenja mitropolita u Cetinjskom manastiru.

U gradu se od ranih jutarnjih sati čuju policijske sirene. Na kraju, privedeno je 14 osoba, dve su uhapšene, a povređeno je sedam policajaca.

Ostavite komentar