PRIVEDENI NAPADAČI: Pretučeni advokat Petronijević i penzionisani sudija Peković

Obavezno pročitajte

Petronijević je poznat kao jedan od advokata koji je BESPLATNO branio rodoljube.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je saopštilo da su privedene četiri osobe zbog napada na advokata Gorana Petronijevića i penzionisanog sudiju i nekadašnjeg predsednika Apelacionog suda u Novom Sadu Novicu Pekovića.

- Advertisement -

Kako se navodi u saopštenju, osumnjičeni da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje su N. Đ. (41), U. A. (40), M. V. (40) i B. M. (53). Sumnja se da su advokatu i sudiji zadali više udaraca rukama i nogama po glavi i telu.

Petronijević

Prema saznanjima N1, oni su sa društvom bili u bašti jednog kafića na Vračaru, u Njegoševoj ulici, gde su galamili i pevali pesme, upućujući pogrdne reči na račun vlasti. Policija je na poziv građana došla u baštu tog kafića i zatražila od grupe muškaraca da se smire.

Nakon što se policija udaljila, dok je grupa muškaraca prolazila pored bašte drugog kafea, prema tvrdnjama privedenih, sudija i advokat su, navodno, prokomentarisali da je dobro da je policija reagovala i da ne treba da galame.

Tada su napadači preskočili ogradu kafića i počeli da udaraju 60-godišnjeg advokata Petronijevića i 70-godišnjeg sudiju Pekovića. Prema našim saznanjima, tukli su ih i šutirali, a zatim i udarali stolicama.

Petronijević i Peković zadobili teške telesne povrede

Peković i Petronijević su prevezeni u Urgentni centar, gde su im konstatovane teške telesne povrede.

Petronijević je za TV Pink naveo da ni Peković ni on ne poznaju napadače.

Osumnjičenima za napad je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: KFOR da preuzme brigu o svim bezbednosnim pitanjima na severu Kosova

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske,...

Još priča na sličnu temu