20 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

PRIVEDEN PREDSEDNIK OPŠTINE KLOKOT: Božidaru Dejanoviću određen pritvor od 48 sati

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Takozvno Specijalno tužilaštvo takozvanog Kosova objavlilo je da je danas izvršilo  pretres sudije za kontrolu objekata Opštine Klokot, u vezi sa istragom koja je u toku protiv gradonačelnika. Okrivljeni Božidar Dejanović, zbog sumnje da je počinio krivično delo „Kršenja o slobodi odlučivanja na izborima“ koje je sankcionisano članom 210 Zakonika br. 06 / L-074 Krivičnog zakonika takzovanog Kosova (u daljem tekstu „KPRK“).

Na osnovu toga, odlukom tužioca slučaja, odlučeno je da se okrivljeni Božidar Dejanović zadrži i uhapsi i u roku od 48 sati pojaviti pred sudijom gde će se utvrditi eventualna krivica gospodina Božidara Dejanovića.

Naime, prema saznanjima akcija pretresa Dejanovićeve kancelarije od strane tzv. kosovske polciije odvijala se jutros oko jedanaest sati dok je portparol tzv. kosovske policije Baki Keljani oko podneva za prištinske medije na albanskom jeziku potvrdio da se akcija sprovodi u saradnji sa tužilaštvom a da je povezana sa izbornim procesom.

- Advertisement -

Inače,prema poslednjim saznanjima našeg lista osim Dejanovića uhapšeno je još jedno lice a tzv. Specijalno kosovsko tužilaštvopotvrdilo je zvanično da je Dejanoviću određen pritvor do 48 sati a da je priveden zbog kako senavodi u saopštenju tužilaštva “kršenja slobodne volje birača”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti