DNO DNA: Pritiskali vladiku Joanikija da Vučić drži govor!

Obavezno pročitajte

Joanikije pod pritiscima

Na vladiku Joanikija se vrši ozbiljan pritisak da dozvoli predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da o govor na sahrani mitropolita Amfilohija, iako deo sveštenstva smatra to ne bi bilo primereno, saznaje Nova.rs od svojih izvora iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

“Ogroman pritisak se vrši na našeg časnog vladiku Joanikija, ali on ne popušta. Sa mnogih mesta je stigao zahtev uvijen u dobronamernu molbu da se Vučiću omogući da govori na sahrani mitropolita Amfilohija. To ne bi bilo primereno, posebno ako se podsetimo kakav su odnos oni imali”, navodi naš sagovornik iz Mitropolije.
On dodaje da je doskorašnji sekretar predsednika, a od nedavno ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković, pozvao Mitropoliju kako bi dogovorili detalje sastanka i ujedno izneo i određene predloge.

“Između ostalog, tražili su da jedna privatna televizija iz Beograda realizuje uživo prenos sahrane. Mi smo to odbili i rekli smo da jedino to može da radi državna televizija”, kaže izvor našeg portala uz podsećanje kako su se ranije mediji i vlast u Srbiji ponašali prema Amfilohiju:

“Pod uticajem vlasti u Srbiji, Amfilohija su izbacili iz Odbora za izgradnju Hrama Svetog Save. Sklonili su ga iz Sinoda, a čak mu nisu dozvolili da bude među onima koji će dočekati Putina kad je prošle godine bio u Beogradu. Razvlačili su ga po tabloidima i govorili kako ne dozvoljava Srbima da uđu Vladu, a sad ga isti ti veličaju, što je ozbiljno licemerje”, ističe naš sagovornik iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Podsetimo, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je juče u kliničkom centru u Podgorici, a biće sahranjen u nedelju nakon liturgije u Hramu Hrista spasitelja u Podgorici. U kripti Sabornog hrama u Podgorici počivaće ovozemaljski ostaci mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagramu da za nekoliko sati putuje u Podgoricu, gde će prisustvovati sahrani mitropolita Amfilohija.

SourceNova RS.

Ostavite komentar

Najnovije objave

ANA BRNABIĆ: Kurti nas je doveo na ivicu rata, blizu smo odluke da vratimo vojsku na Kosovo i Metohiju

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja ispraća na aerodromu "Nikola Tesla" prvi let na novoj avionskoj liniji između Beograda i...

Još priča na sličnu temu