PRITISCI I MUČENJE: Hrabrom doktoru treći put za 11 meseci prete otkazom!

Obavezno pročitajte

Uzbunjivaču dr Miodragu Brankoviću iz Niša, koji je zaposlen u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć već treći put za 11 meseci ova ustanova daje upozorenje pred otkaz. On to smatra mobingom, zbog toga što je prvi ukazao na manjak radnika u Zavodu, sve nepravilnosti koje je rukovodstvo ove ustanove učinilo, a tako je postao i uzbunjivač. Pritisak na njega, kako tvrdi, ne prestaje, a za isti period protiv njega je stigla i anonimna prijava, kao i šest pokretanja disciplinskih postupaka, od sedam koliko ih je Zavod pokrenuo.Upozorenje pred otkaz FOTO: Privatna arhivaUpozorenje pred otkaz FOTO: Privatna arhiva


– Oni svakodnevno vrše pritisak na mene, a pritom rade upravo ono što mi se stavlja na teret. Primer je poslednje Upozorenje pred otkaz, koje mi je uručeno jer sam ušao u Zavod nakon što sam transportovao dva kovid pacijenta i skinuo zaštitnu opremu, kako bih obavio hitne fiziološke potrebe i dezinfikovao ruke. Ušao sam i u dispečerski centar da uzmem masku, jer mi je rezervna bila u sanitetu, koji je bio zaključan, pošto je vozač morao da dezinfikuje vozilo kojem smo obavili transport – kaže dr Branković.

On dodaje da se sve dogodilo 22. septembra u popodnevnim satima. Nakon tog događaja, morao je da piše izjavu, a sada je stiglo i upozorenje pred otkaz.

- Advertisement -

– Zameraju mi što se nisam odmah vratio u podstanicu Sever, gde mi je bila smena, ali to nisam mogao da učinim dok vozač ne dezinfikuje vozilo – dodaje dr Branković koji ne može da se načudi, kako kaže, besmislenim disciplinskim postupcima koji se pokreću protiv njega.

Ističe da je u centru zatekao više zaposlenih i niko nije nosio masku i da je čak i v.d. direktora Zavoda dr Slavoljub Živadinović ušao bez maske, dok je on bio u toj prostoriji.Miodrag bBranković FOTO: Privatna arhivaMiodrag bBranković FOTO: Privatna arhiva

– Zavod je moje radno mesto i u ugovoru mi piše da radim tu, pa je potpuno neprimereno da me kažnjavaju što ulazim – zaključuje naš sagovornik.

U obrazloženju Zavoda za upozorenje koje mu je uručeno navodi se da nije postojala potreba da ulazi u prostorije, niti dispečerski centar, jer je u bivšoj čuvarevoj kućici sve opremljeno za presvlačenje i dezinfekciju nakon prevoza kovid pacijenata, kao i oprema potrebna za zaštitu. Tamo, piše u ovom upozorenju ima i toaleta, pa je Brankovićev ulaz u zgradu Zavoda potpuno neopravdan.

Nedavno smo pisali da je prethodni disciplinski postupak koji se vodio protiv njega oboren na sudu, ali još uvek nije pravosnažan, jer Zavod ima pravo žalbe na odluku koja je doneta. Ukoliko se ona potvrdi, ova ustanova samo za taj proces mora da plati troškove oba advokata i sudske troškove, što izlazi na nešto više od 120.000 dinara. I to je samo jedan proces koji dr Branković vodi protiv Zavoda.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšeni Srbi na Kosmetu, pronađeni noževi, čekić, sprejevi, srpske zastave…

Službenici tzv. Kosovske policije uhapsili su noćas dvojicu državljana Srbije nakon što su kod njih pronašli pendrek, maskirnu masku,...

Još priča na sličnu temu