Prištinski policajci upali u zgradu u kojoj su prostorije Kancelarije za KiM

Obavezno pročitajte

Opštinski inspektori opštine Severna Mitrovica danas su od radnika, koji u zgradi u Bošnjačkoj mahali rade u ustanovama koje pripadaju Republici Srbiji, tražili dokumenta na osnovu kojih se ove institucije nalaze u ovoj zgradi.

Tim povodom reagovala je Srpska lista koja u saopštenju navodi da je ovo nastavak maltretiranja Srba od strane Aljbina Kurtija.

- Advertisement -

„Danas je na zahtev nelegalnog, nelegitimnog i lažnog gradonačelnika Severne Mitrovice koji je osvojio 3% glasova, grupa policajaca i opštinskih inspektora ušla u zgradu u kojoj se nalaze prostorije Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Pokrajinskog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje kao i Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga u naselju Bošnjačka mahala u Kosovskoj Mitrovici, i tom prilikom pitali na osnovu kog dokumenta se ove institucije nalaze u toj zgradi, jer je po njihovom ona u vlasništvu opštine, te su zaposlenima rekli da imaju naredbu da “oslobode” taj i sve druge objekte koji su u vlasništvu opštine, te da će ponovo doći u ponedeljak“, piše u saopštenju Srpske liste.

Prema Srpskoj listi ovo je samo nastavak ponašanja u kom prištinske vlasti zgrade institucija Republike Srbije smatraju svojim.

„Ovo je očigledno početak daljeg maltretiranja građana jer se na spisku objekata koje kosovske institucije smatraju svojim nalaze i zgrade u kojima su smešteni bolnica, dom zdravlja, škole, fakulteti, univerzitet… Ova pretnja je apsolutno deo plana proterivanja svega srpskog sa Kosova i Metohije, oduzimanja prava na rad građanima ali i i onemogućavanje pružanja usluga građanima na Kosovu i Metohiji svih nacionalnosti koji opstaju zahvaljujući podršci države Srbije preko nadležnih institucija“, stoji u saopštenju.

Oni navode da su o ovome obavesteni Miroslav Lajčak, glavni pregovarač u dijalogu Beograda i Prištine, kao i drugi međunarodni predstavnici.

„O ovom, ali i o ostalim akcijama uperenim protiv srpskog naroda, obavešteni su glavni pregovarač Evropske unije Miroslav Lajčak i drugi međunarodni predstavnici, ali za sada nažalost nema reakcije. Međunarodna zajednica mora najhitnije da zaustavi akcije kojima se ugrožava mir na severu Kosova i Metohije i spreči Kurtija i njegove poslušnike da proteraju Srbe sa Kosova i Metohije. Međunarodna zajednica, pre svega Evropska unija mora jasno da se oglasi i kaže da li je ovo akcija koja znači deeskalaciju, jer srpski narod smatra da je to dodatna eskalacija na terenu“, zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Ova zgrada nalazi odmah pored kosovske opštine Severna Mitrovica. Od dolaska kosovskih specijalaca na sever često su se na parkingu ispred zgrade mogla primetiti njihova vozila parkirana na samom ulazu.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

EULEKS: Nismo bili sprečeni da prisustvujemo ili posmatramo operaciju u Banjskoj

Misija Euleks na Kosovu je saopštila da ni na koji način nije bila sprečena da prisustvuje ili posmatra operacije...

Još priča na sličnu temu