Prištinski mediji: „Uzmi ili ostavi“ moderni evropski predlog statuta ZSO u Briselu

Obavezno pročitajte

Kosovski premijer Aljbin Kurti boraviće danas u Briselu i imaće, kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odvojene sastanke sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, premijerkom Italije Đorđom Melonijem, kancelarom Nemačke Olafom Šolcom i šefom spoljne politike Evropske unije Đosepom Boreljom, javili su prištinski mediji.

Pozivajući se na saopštenje tzv. Vlade Kosova, portal Reporteri.net navodi se da će se sastanci „zasnivati“ na razgovorima koji su pokrenuli emisari zemalja Kvinte tokom posete Prištini 21. oktobra, u kojima je predložen novi plan sveobuhvatne implementacije Osnovnog sporazuma zajedno sa predlogom nacrta za sprovođenje člana 7.

- Advertisement -

Kurti se saglasio da će ovaj novi plan biti okvir za nastavak daljih razgovora sa zemljama saveznicama – SAD, Nemačkom, Francuskom i Italijom.

U sredu uveče je Reporteri.net, preneo da će se na stolu po principu „uzmi ili ostavi“ naći i moderni evropski predlog statuta Zajednice opština sa srpskom većinom.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Pad zapadne hegemonije, petrodolar je istorija

Putovanje Vladimira Putina na Bliski istok ukazuje na pad zapadne hegemonije, napisao je nemačko-finski preduzetnik i bivši vlasnik najvećeg...

Još priča na sličnu temu