4.4 C
Belgrade
četvrtak, 27 januara, 2022

Prisluškivani razgovori Velje Nevolje (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Prisluškivani razgovori Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, koji je prošle nedelje uhapšen u velikoj akciji policije i beznednosnih službi objavljeni su večeras.

Među više snimaka presretnitih razgovora, koji su emitovani na TV Pink, nalaze se i delovi presretnute komunikacije Belivuka i jednog od pripadnika grupe Marka Andrića Kuzmana.

- Advertisement -

Kuzman na prvom snimku šalje glasovnu poruku Velji Nevolji sa skremblovanog telefona, a tema je navodno ubistvo Milana Ljepoje iz Niša, nekadašnjeg pripadnika bande „Pink Panteri“

– Moram da ti prenesem, da budeš upoznat. Ona s*sa Mance iz Niša, je l’ ga viđaš? On je glavni kao Pink Panter, je l’ ga znaš? Ja kažem: „A, ne viđam ga“. Neću da širim brate bez brige, samo što pre da pucam. Dobro. Ja kažem: „Neću da širim bez brige, brate, samo reci šta treba, tu sam“. Dobro, pošto se raspituje za tebe, došao je na genijalnu ideju da će on da bude glavni u Nišu i okuplja neke momke pi****ine. I jedan od tih pi**i mi je preneo da se raspituje za tebe, da vi držite dole Niš, ali da ste sve najgore i da će da vas reši i onda on preuzima grad – čuje se u snimku.Velja Nevolja FOTO: ATA ImagesVelja Nevolja FOTO: ATA Images

Razgovor prema nezvaničnim informacijama snimljen je posle ubistva. načelnik Uprave kriminalističke policije Bogdan Pušić rekao je za TV Pink da je u pitanju razgovor između vođe i člana kriminalne grupe.

- Advertisement -

– Žrtva je Ljepoja. To što smo čuli je klasična mafijaška poruka posle ubistva da su posao završili – rekao je načelnik Uprave kriminalističke policije Bogdan Pušić.

Ljepoja se i dalje zvanično vodi kao nestala osoba, a navodno je bio član međunarodne bande Pink panteri.

On je rekao i da je hapšenja kriminalne grupe Velje Nevolje i njegovog saradnika Marka Miljkovića Mareta rezultat dobro planirane višemesečne akcije bezbednosnih službi, UKP i BIA.

– Potrudili smo se da iskoristimo sve profesionalne veštine i sve zakonske i tehničke mogućnosti da bismo uspeli da obezbedimo valjane dokaze Uveren da smo ih apsolutno obezbedili – rekao je on.

Kako je dodao, tužilac za organizovani kriminal vodio celu akciju i da je, tek kad je procenjeno da ima dovoljno dokaza, pokrenuta akcija.

Kako je danas saopšteno, Veljko Belivuk i Marko Miljković lično se sumnjiče za tri krivična dela teško ubistvo, pored zločinačkog udruživanja i trgovine drogom.

Pored njih dvojice, za jedno teško ubistvo terete se i osobe sa inicijalima V. V. i V. D, za drugo i N.L, V. D. i M. B, a za treće i D. T, V. G. i M. A, navodi se u saopštenju Višeg suda.

Imena žrtava još nisu zvanično saopštena ni iz suda ni iz tužilaštva.

U zavisnosti kada su krivična dela izvršena, preti im ili kazna 40 godina zatvora ili doživotni zatvor, koji može da se izriče za dela izvršena od 1. decembra 2019. godine.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti