17.5 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

PRINCEZI POVREĐEN PONOS: Vučić dao izjavu o lekaru koji je odbio odlikovanje!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vučić Aleksandar o Doktoru

Aleksandar Vučić imao je šta da kaže na odluku infektologa iz Zaječara Nenad Ristović, koji u je vratio odlikovanje. Predsednik objašnjava da je odlikovanja lekarima davao za zasluge u svom poslu i borbi protiv koronavirusa, a ne „po partijskoj liniji“, iako zna da je dr Nenad Ristović politički aktivan.

Govoreći o vraćanju odlikovanja infektologa iz Zaječara, Vučić je novinarima u Palati Srbije rekao da nije pitao lokalne funkcionere Srpske napredne stranke u Zaječaru šta misle o odlikovanju, koji je prema njegovim rečima, bio član Liberalno demokratske stranke.Dr Ristović vraća orden Vučiću FOTO: PrintscreenDr Ristović vraća orden Vučiću FOTO: Printscreen

- Advertisement -

Rukovodio sam se radom u određenoj sferi, a onda je nekome bilo važnije da napadne ljude iz stranke predsednika države – naveo je predsednik i dodao da je razlog tome objavljivanje slika na društvenim mrežama.

– Nisam mu dao orden za njegovo, inače, loše političko delovanje. On je sveo ovo iskoristio za kandidovanje na izborima, a ja se time nisam rukovodio, nego radom u određenoj sferi. Time sam želeo kao predsednik da nekom zbog rada ukažem poštovanje. Nekom je bilo važnije da kaže da ‘ej pa nije mi važno poštovanje države, jer ja to mogu da iskoristim i napadnem ljude iz stranke predsednika na lokalnom nivou, jer su nešto objavljivali – rekao je Vučić i naglasio kako je „ponosan jer jer je to pokazalo razliku između njega i „onih, koji su moji politički protivnici“.

vučić

Prema njegovim rečima, on je dobijao pozive iz Novog Sada kojim je pokušano da mu se ukaže da „nije dobro da neki ljudi dobiju odlikovanje“.

- Advertisement -

– A dodelio sam ih, jer su zaslužili – kazao je Vučić i dodao da se time ponosi.

Infektolog iz Zaječara Nenad Ristović, koji je odlikovan Zlatnom medaljom za zasluge u borbi protiv korona virusa, juče je vratio to odlikovanje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog napada na njegovu porodicu za koje tvrdi da dolaze od „dvojice kriminalaca“ iz vrha Srpske napredne stranke (SNS) u tom gradu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti