21.4 C
Belgrade
utorak, 16 avgusta, 2022

KONTAKT CENTAR POČEO SA RADOM: Prijavite se telefonom za novčanu pomoć!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Pomoć će biti isplaćena u maju i novembru, objavio je ministar finansija Siniša Mali na Instagramu, a broj telefona kontakt centra je 0800101100.

U ponoć je počeo sa radom kontakt centar, putem kojeg građani mogu telefonom da se prijave za novčai paket države u iznosu od 30 plus 30 evra.

Ona će biti isplaćena u maju i novembru, objavio je ministar finansija Siniša Mali na Instagramu, a broj telefona kontakt centra je 0800101100.

- Advertisement -

Taj poziv je besplatan, a građani će u kontakt centru čuti automatski snimljen glas koji će ih voditi kroz ceo proces prijave.

pomoc,

Putem portala Uprave za trezor na idp.trezor.gov.rs dosad se za ovu meru ekonomske pomoći države prijavilo više od tri miliona građana.

Prijava traje do 15. maja.

- Advertisement -

Pravo na novac u iznosu od 60 evra, odnosno dva puta po 30 evra, imaju punoletni državljani Republike Srbije, koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije, sa važećom ličnom kartom na dan 23. aprila 2021. godine, kada je stupio na snagu Zakon o Privremenom registru punoletnih državljana Republike Srbije kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

Korisnici penzije, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija ne treba da se prijavljuju jer će njima pomoć biti automatski uplaćena, napominju iz Ministarstva.

Penzioneri će prvih 30 evra dobiti u četvrtak, 6. maja, dok će drugih 30 evra dobiti u novembru mesecu.

Dodatno, penzioneri će u septembru dobiti još 50 evra.

Primaoci novčane socijalne pomoći i lica u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija dobiće prvih 30 evra u petak, 7. maja.

Isplate za ostale punoletne građane koji su se prijavili za ovaj vid podrške države, počeće od 12. maja i, kako se očekuje, biće završene do 20. maja.

Ova mera podrške građanima se sprovodi u okviru trećeg paketa pomoći građanima i privredi u cilju ublažavanja ekonomskih posledica pandemije korona virusa.

Treći paket podrške vredan je 257 milijardi dinara, odnosno oko dve milijarde evra, navelo je u saopštenju Ministarstvo finansija.

- Advertisement -
SourceEspreso
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti