PRIČA MAJKA DEČAKA IZ VRTIĆA U ODŽACIMA: Hoće li opština sve da gurne pod tepih?

Obavezno pročitajte

Ni mesec dana nakon hapšenja pedagoškog asistenta u vrtiću u Odžacima, osumjičenog za seksualno uznemiravanje 36 mališana, nijedan zahtev koji su roditelji uputili opštini i predškolskoj ustanovi nije ispunjen. Oštećenim roditeljima nije se obratio niko ni iz pokrajine, ni iz republike. U strahu da je namera opštinskih vlasti da slučaj gurne pod tepih kako bi se zaboravio, majka četvorogodišnjeg dečaka za N1 ispričala je svoju priču.

Da je u ponašanju njenog četvorogodišnjeg sina nesto čudno, mlada majka je primetila i pre nego sto je Pandorina kutija otvorena.

- Advertisement -

„On je pokazivao promene ponašanja, bile su toliko destruktivne, bacanje u nesvest, plakanje… Tom plakanju ne vidiš gde je kraj, odgovaranje, izgovaranje ružnih reči koje nije mogao da čuje od nas roditelja“, priča za N1 Snežana Stefanović.

Da nije u pitanju samo razvojna faza deteta, roditelji su shvatili početkom maja, kada je asistent vaspitača u vrtiću u koji idu njihova deca uhapšen zbog polnog uznemiravanja. U njegovom telefonu je pronađeno mnoštvo fotografija i snimaka i klupko je počelo da se odmotava. Snežanin sin i jos najmanje 35 mališana bili su žrtve zlostavljača.

„Ja mislim da to rečima ne moze da se opiše. Kako su se oni osećali tamo, kako je njima tamo bilo dok su bili, pa da kažem, lutke u toj nekoj njegovoj predstavi. Kako je njima bilo? I na kraju, kako ćemo mi roditelji da se osećamo, rodiš ga, čuvaš ga i ne daš da mu dlaka sa glave fali, šalješ ga u bezbednu ustanovu i desi se to što se desi“, kaže Stefanović.

Kada se za monstruozne događaje saznalo, direktorka vrtića podnela je ostavku, a roditelji su na protestima zahtevali da se utvrdi ko je sve u lancu odgovran i kako je asistent vaspitača uopšte dobio posao.

N1

Predsednik opštine odbio je da ih primi, a posle im se obratio videom – na Fejsbuk stranici lokalnog odbora Srpske napredne stranke.

Poručio je tada da uhapšenom pedagoškom asistentu partijska knjižica neće biti sredstvo za izbegavanje kazne.

„Svakako da bi bilo lakše da se bilo ko obratio nama. Znači ne preko telefona, ne preko malih ekrana, znači da stane ispred nas i kaže – tako je kako je. Ja samo želim da apelujem na sve, na celu našu državu, na Srbiju, da ne damo na našu decu. Oni su nam sve, i svetinja, a nama je sad ta svetinja dirnuta“, poručila je Snežana Stefanović.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

KLEMEN GROŠELJ: Nasilje na Kosovu baš kad se priča o širenju EU, možda je odgovoran neko spolja

Poslanik Evropskog parlamenta Klemen Grošelj ocenio je da nije isključeno da je neki spoljni element ili neki element koji...

Još priča na sličnu temu