16.7 C
Belgrade
ponedeljak, 23 maja, 2022

PREVARA RADNIKA IZ SRBIJE: Orbović je najbogatiji sindikalac na svetu, ima čak i hotele

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Savez samostalnih sindikata Srbije, na čelu sa predsednikom Ljubisavom Orbovićem, otvorio je luksuzan hotel u Vrnjačkoj Banji, koji se zove „Lider S“.

Vrednost radova je, kako piše u ugovoru između saveza i izvođača radova, iznosila 1,2 miliona evra. Da stvar u nesvakidašnjem slučaju da sindikalac gradi hotel bude još zanimljivija – bivši vlasnici parcele na kojoj je hotel sagrađen tvrde da su ostali na ulici jer su ih prevarili izvođači radova.

- Advertisement -

Hotel „Lider S“ je smešten na najekskluzivnijoj lokaciji, uz sam centralni vrnjački park. Kategorisan je kao hotel sa tri zvezdice i raspolaže sa 23 luksuzno opremljene sobe.

Hotel, koji je u vlasništvu SSSS, napravljen je na placu porodice Pecić iz Vrnjačke Banje, sa kojima je isti izvođač „Agrana-Građevinar VB“ d.o.o. dve godine pre toga napravio ugovor da će na njihovom placu sagraditi stambenu zgradu, a oni bi zauzvrat dobili dva stana u toj zgradi. Međutim, kako priča za „Blic“ Dragana Pecić, oni su prevareni.

– Mi smo ugovorom iz 2009. godine investitoru Nebojši Spasiću, vlasniku firme „Agrana-Građevinar“, omogućili da on zemljište u katastru prevede na sebe kako bi mogao da počne da gradi. I tada počinje naša propast. Izgubili smo kuću, živim na selu u vikendici, i razbolela sam se od kancera – priča Dragana.

- Advertisement -

Pecići, nemajući predstavu šta će se graditi na njihovom placu, pre nekoliko godina dolaze u posed ugovora između istog investitora i SSSS, koji je sklopljen 2011. godine, i u kojem stoji da se na njihovom placu sada gradi hotel.

– Pozvala sam Ljubisava Orbovića, predsednika sindikata, ispričala mu da smo mi na toj parceli trebali po ugovoru da dobijemo dva stana, a da je sada tu hotel. Rekao je da je on taj plac kupio, da je mogao na njemu da napravi šta je hteo, i rekao da nema ništa sa nama. Odgovorio je da je to sada njihovo – priča ćerka Katarina Pecić.

Nebojša Spasić, vlasnik firme „Agrana-Građevinar VB“ d.o.o. rekao je da su Pecići bili upoznati da će on graditi hotel.

– Obavestio sam ih da sam sklopio ugovor sa SSSS, da će se graditi hotel i da će oni dobiti dva stana na drugoj lokaciji u Vrnjačkoj Banji. Oni su pristali na takav dogovor – tvrdi Spasić napominjući da se radi na rešavanju problema Pecića.

Orbović nije juče odgovarao na naše pozive.

- Advertisement -
SourceRikoset
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti