PREVARA IMLEKA: „Moja kravica“, a poljsko mleko! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Uprkos činjenici da su rafovi u Srbiji puni domaćeg mleka ali i uvoznog, najveći domaći prerađivač mleka, kompanija Imlek, odlučila se da pored svojih pakovanja mleka i prerade ponudi građanima Srbije i uvozno mleko ali da ih pritom ne obavesti o tome da se radi zapravo o uvoznom mleku iz Poljske što se može primetiti tako što ćete videti na pakovanju gde piše da je proizvod proizveden u Evropskoj Uniji, da ima oznaku poljskog veterinarskog inspektorata i po tome da je uvoznik za Republiku Srbiju BELFOOD GLOBAL TRADE DOO, PRIVREDNO DRUŠTVO ZA TRGOVINU BEOGRAD-VRAČAR dok se za ostale države nalaze podaci Imlek- ovih firmi u tim državama.

Da se ovde radi o nesumnjivoj obmani kupaca je naravno lako uočiti. Međutim, glavno pitanje je zašto kompanija IMLEK a.d. koja je osnovana davne 1991. godine ima potrebu da se na ovaj način bavi biznisom i da svoj nekada ugledni brend sada iskoristi da bi prodavala mleko iz uvoza u takvim pakovanjima za koje bi svako pomislio da je reč o domaćem mleku. Trenutno ovom kompanijom upravlja direktor Bojan Radun, inače sin poznatog srpskog biznismena. Nadamo se da ćemo nakon praznika dobiti i njegov odgovor zbog čega se kompanija IMLEK a.d. odlučila na ovakv potez i zbog čega obmanjuju potrošače da je reč o domaćem mleku. Pitanja smo poslali kako kompaniji IMLEK tako i njihovoj partnerskoj firmi koja uvozi mleko iz Poljske, piše Agropress.

- Advertisement -

Ko zapravo uvozi mleko pod brendom „Moja kravica“?

Reč je o firmi izvesnog Milana Marković a pored njega na APR – u stoji ime Bianca Marković. Da li je reč o supružnicima ili ne interesantno je da su uspeli da ostvare poslovni odnos sa kompanijom razemra kao što je to IMLEK uprkos činjenici da je Milan prethodno imao automehaničarsku radnju. Kako je od automehaničarskog posla došao na ideju da uvozi mleko ostaje da vidimo.

Novinari Agropress-a su zamolili novu ministarku poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelenu Tanasković da prokomentariše ovu situaciju ali ni ona nije želela da komentariše. Inače, poruka je dostavljena na njen broj telefona ali ona na poruke nije odgovarala uprkos činjenici da je iste pročitala. Ono što je takođe zabrinjavajuće je to da jedan veliki proizvođač mleka počinje da uvozi mleko iz Poljske i to pod svojim brendom Moja kravica i to obmanjujući potrošače da se radi o domaćem mleku jer je pored cene koja se nalazi u jednom trgovinskom objektu u Aranđelovcu postavljen znak da se radi o stoprocentnom proizvodu iz Srbije što je skandalozno ako se ima u vidu da je čista laž. Zamolićemo za komentar sve relevantne institucije. Tražićemo odgovor od Uprave za veterinu ko je dao dozvolu i na koje količine da se uveze mleko i kako će to zapravo uticati na proizvodnju domaćeg mleka u Srbiji. Odmah nam se nameće pitanje da li Srbija želi da od nekadašnjeg proizvođača mleka postane uvoznik mleka i zbog čega se to radi?

Pre nekoliko dana imali smo i priliku da čujemo komentar jednog od predstavnika udruženja poljoprivrednih proizvođača koji je rekao da su otkupljivači počeli da snižavaju cenu otkupa što značajno utiče na rentabilnost proizvodnje mleka u Srbiji i još je rekao da se proizvođači žale da ne mogu da izvezu mleko zbog zabrane. Ostaje pitanje kako to proizvođači ne mogu da izvezu mleko i da ga imaju na lageru a mogu da ga uvezu i prodaju kao domaće.Takođe, treba se zapitati zbog čega oni to rade poljoprivredi i domaćinima Srbije. Proizvođači iz Mionice su ogorčeni na kompaniju Imlek koja je već duži vremenski period imala niz loših poteza koji su se odrazili na proizvodnju sirovog mleka u Srbiji.

Ovo je skandal kaže za Agrobiznis magazin ugledni poljoprivrednik iz Šumadije a sa njim se slažu i proizvođači iz Vojvodine. Neki od njih su bili kooperaniti Imleka ali su u međuvremenu zatvorili farme. Oni kažu da je ovo neshvatljiva odluka kompanije i ne mogu ni da razumeju odluku države da na sve ovo ćuti kao i brojne medije koji su očigledno upoznati sa ovom situacijom a da o tome ne pišu.

SourceAgropress

1 COMMENT

  1. citam i ne verujem, ljudi pa gde vi zivite, neki nepismeni novinar pise bez obrazlozenja i potpisa, ja cu stati na stranu Imleka, koga briga odakle je mleko ako ga ima a domaci proizvodjaci neka malo smanje cene a ne da kidaju, ovde je poenta sto vise ne mogu da drze monopol mleka pa ajde da se obrusimo na imlek. i ne shvatam kakve veze ima bilo ko, moze covek da radi sta hoce a da li je nekad radio jedno pa posle drugo nije mi bas jasno tj nisam znao da je zabranjeno da se menja profesija. znaci posto radim u prodavnici ja ne mogu nista drugo da radim a ne daj boze da nesto uvozim. svaka cast ovako retardiranom novinaru, covece trebas da podrzis uvoz koji smanjuje cene, koga briga sta je odakle a i poznato je da je sve uvozno duplo bolje od naseg jer nase dolivaju vodom. toliko od mene

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu