Pretplatu za RTS i RTV ćemo plaćati i sledeće godine

Obavezno pročitajte

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su izmene zakona prema kojima će za još godinu dana biti produženo finansiranje javnih servisa RTS i RTV iz pretplate, odnosno iz budžeta.

Na današnjem zasedanju poslanici su na još dve godine odložili primenu Zakona o državnim službenicima, tako da za njihovo zapošljavanje i dalje neće biti potreban javni konkurs.

Radio televizija Vojvodine FOTO: FacebookRadio televizija Vojvodine FOTO: Facebook

Poslanici su potvrdili Ugovore o izručenju, o transferu osuđenih, o pravnoj i sudskoj saradnji, o uzajamnoj pravnoj pomoći Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, a potvrđen je i ugovor sa Brazilom o pravnoj pomoći u građanskim stvarima.

Potvrđen je dodatni protokol uz Konvenciju o visokotehnološkom kriminalu o pojačanoj saradnji i otkrivanju elektronskih dokaza, kao i Memorandum o razumevanju sa Mađarskom o zapošljavanju članova porodica diplomatskog, konzularnog i tehničkog osoblja.

RTS FOTO: ShutterstockRTS FOTO: Shutterstock

Data je saglasnost na Finansijski plan Agencije za energetiku, Regulatornog tela za elektronske medije i Komisije za hartije od vrednosti za 2023. godinu.

Poslanici su glasali o više predsednika sudova i izabrali sudije koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, a glasalo se i o nekoliko kadrovskih rešenja u skupštinskim odborima.

Ostavite komentar

Najnovije objave

EKSKLUZIVNO OTRKIVAMO: Kako je završila Milova finansijska injekcija posrnulim ruskim opozicionarima u Beogradu

Još odavno je poznato da do pre koju godinu neprikosnovenom političkom, a i dalje neprikosnovenom kriminalnom autoritetu Crne Gore...

Još priča na sličnu temu