8 C
Belgrade
sreda, 1 decembra, 2021

PRETI POTPUNA BLOKADA: Advokati ne rade danas i sutra! Dosta im je SNS mafije, pljačke i izvršitelja!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Advokati danas i sutra neće raditi kako bi još jednom u javnosti iskazali svoje protivljenje i nezadovoljstvo zbog novog stava Vrhovnog kasacionog suda u vezi sa troškovima obrade kredita. Šta građani neće moći da obave, a šta zauzvrat mogu da dobije, da li će ovaj štrajk preokrenuti situaciju ili u narednim mesecima možemo da očekujemo paralisanu pravnu državu, kao što je to bili 2014. godine – o ovoj temi u emisiji “Probudi se” govorio je advokat Dušan Mitić.

“Građani treba da znaju da ova protesna obustava rada predstavlja nastavak onoga što smo imali letos. Jedan dan protesne obustave rada je bio u julu, a ovo je nastavak svega toga. Cela priča vuče korene još od juna, kad se prvi put javio problem baš vezan za tužbe u postupcima za troškove obrade kredita, u vidu pokušaja izmene Zakaona o parničnom postupku. Zatim smo imali situaciju da su pokušali u Skupštini, autentičnim tumačenjem odredaba zakona, da izmene njihov smisao. Sve se to radilo sa ciljem pronalaženja nekog brzog rešenja za te sporove”, objašnjava on i dodaje da je sad Vrhovni kasacioni sud promenio usaglašenu sudsku praksu:Protest advokataProtest advokata

“To se čini u situaciji kad je doneto više od 30 hiljada presuda u korist građana. To je izazvalo situaciju koja je neka vrsta presedana u našem pravosuđu. To je razlog zašto se ova protesna obustava rada i uvodi”, smatra on i dodaje da, u slučaju da se ne dogode važnije promene, nije isključena i radikalizacija protesta.

- Advertisement -

„Za 06. novembar je zakazana konferencija advokata Srbije. To je vid neposrednog izjašnajvanja advokata o najznačajnijim temama za advokaturu. Ukoliko do tog datuma ne bude nikakvih pomaka, taj protest će se verovatno radikalizovati u vidu protesne obustave koja bi trajala duže vreme“, navodi on.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti