19.7 C
Belgrade
subota, 25 juna, 2022

PRESMEŠNO: Amerikanci bi da iskoriste koronu da vrate Krim Ukrajini

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Tri bivša američka ambasadora u Kijevu – Stiven Pfajfer, Džon Herbst i Vilijam Tejlor predlažu da se iskoristi pandemija virusa korone za pritisak na Rusiju kako bi vratila Krim Ukrajini.

U tekstu koji je pobjavljen u magazinu „NPR“ se navodi da pandemija Kovid-19 „daje neočekivanu mogućnost“ da se prekine konflikt u Ukrajini.

- Advertisement -

Bivši američki ambasadori su saopštili da u trenutku širenja korone i pada cena nafte SAD sa saveznicima treba da predlože Rusiji ukidanje sankcija, ako se prekine rat u Ukrajini.

„Kriza sa koronom može naterati Kremlj da pristane“, smatraju oni.

Po njihovim rečima, američki predsednik Donald Tramp, u saradnji sa liderima Nemačke, Francuske i Ukrajine, treba, navodno, da predloži Moskvi da prekine konflikt u Ukrajini u zamenu za ukidanje sankcija. U slučaju „vraćanja“ Krima Kijevu, „mogle bi se ukinuti i druge sankcije“, smatraju diplomate.

- Advertisement -

Ranije SAD, EU, Velika Britanija, Ukrajina i Gruzija nisu dozvolile Generalnoj skupštini UN da usvoji predlog Rusije kojim se poziva na ukidanje jednostranih sankcija koje smetaju državama da se bore protiv korone. Pored Rusije, autori teksta deklaracije je bilo još 28 zemalja.

- Advertisement -
SourceSputnjik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti