16.9 C
Belgrade
ponedeljak, 27 septembra, 2021

PREMINUO DVOGODIŠNJI DEČAK ČIJI JE OTAC ŠTRAJKOVAO GLAĐU: Deku mu privela policija!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Nakon što su roditelji dvogodišnjeg Lava i aktivisti za legalizaciju marihuane u Srbiji pokušali sve da malenom Lavu Popoviću nabave lek koji bi, prema nekim istraživanjima, mogao da mu pomogne, njegov otac je u četvrtak započeo štrajk glađu i tako privukao pažnju javnosti.

U jučerašnjem obraćanju na Fejsbuku, Nemanja Popović je objasnio zašto je prekinuo štrajk i preneo da je imao sastanak sa više lekara koji su mu predočili činjenicu da Lavov život visi o koncu. Takođe, najavio je sastanak sa ministrom zdravlja.

Jutros oko 9.30 sati održan je sastanak između Nemanje, njegovih saboraca iz udruženja IRKA i ministra zdravlja Zlatibora Lončara. Popović je zatražio da se njegovom sinu, koji je u kritičnom stanju, odobri terapija THC-om, kanabinoidom koji je u Srbiji ilegalan.

- Advertisement -

Kako je danas oko 18 časova objavljeno na Fejsbuk stranici „Čuvari/ke vatre“, dvogodišnji Lav Popović je umro. U novosadskoj bolnici, prikačen na respirator usled akutnog respiratornog distres sindroma izazvanog agresivnom terapijom za leukemiju.– Popovići su verovali da bi terapija na bazi kanabinoida, koja je ilegalna u Srbiji mogla dati Lavu nadu za život. Kako nije odobrena blagovremeno usled zakonodavstva i procedura zdravstvenog sistema, porodica za smrt deteta krivi sistem i njegove predstavnike – navodi se u saopštenju.

Oprhvan bolnom vešću Lavov deda je u teškom stanju i revoltu, na zidu bolnice u kojoj je Lav preminuo, ispisao grafite u kojima je okrivio lekare za smrt svog unuka, nakon čega je priveden u policijsku stanicu, javio je Nemanja Popović.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti