USTAŠKA POSLA PREMIJERKE SRBIJE: Sledeće je zabrana kretanja!

Obavezno pročitajte

Kretanje i zabrane u Srbiji

Ukoliko mere koje su donete ne daju rezultat do 1. decembra, sledeća mera u borbi protiv korona virusa je zabrana kretanja, kaže premijerka Ana Brnabić i dodaje da u ovom trenutku ne želi o tome da razmišlja.Ona je navela da zabrana kretanja donosi mnogim ljudima ozbiljne probleme, jer brzo moraju da se izdaju dozvole za kretanje građanima koji čuvaju bake i deke, starije, svim ljudima koji rade treću smenu, lekarima i medicinskim sestrama.

„Međutim, nećemo se libiti da uvedemo bilo koje restriktivne mere koje će značiti očuvanje života ljudi, ali i privrede“, naglasila je. Napominje da je važna lična odgovornost, da je Srbija u junu i julu uspela da se izbori samo zahvaljujući tome što su građani pokazali ličnu odgovornost. „Mora se naći mera. Mora se voditi računa i o privredi, jer sva pomoć i podrška zdravstvenom sistemu ide iz budžeta, koji puni privreda“, navela je premijerka

kretanj,

Prema njenim rečima, „Srbija je za sada našla najbolji balans, još je u zelenoj zoni, još uvek ima mesta u bolnicama, testira se veliki broj ljudi, testovi se dobijaju za pet do 12 sati i u Srbiji je najmanja stopa smrtnosti od kovida u Evropi“. „U Belgiji nemaju više bolničkih kapaciteta i zaražene šalju u Nemačku da se leče. Imate zemlje gde se rezultati testova čekaju pet dana, ima zemalja gde se brisevi šalju u drugu državu na obradu“, navela je i dodala da je Srbija uspela da sačuva i ekonomiju. Upitana da li se razmišljalo o eventualnom produžetku jesenjeg raspusta, kazala je da su deca najbezbednija u školama i da su brojevi zaraženih komparativno mali. 

- Advertisement -

„Mnogo smo na tome radili. Deca su disciplinovana, kao uostalom i njihovi učitelji i nastavnici. Na tome im svaka čast, ponašaju se veoma odgovorno“, uverava premijerka. Prema njenim rečima, kada đaci napuste škole onda nema kontrole. 

„Sedeće po kafićima, voziće se autobusima, odlaziće jedni kod drugih. Dok god može tako da ostane, da đaci idu na nastavu u školu, treba da idu. Važno je da nismo izgubili ni jedan jedini dan nastave“, kazala je. 

Kako kaže, „deo neparlamentarne opozicije pokazao je neodgovornost u ovom momentu“. Oni su, navodi, u martu i junu govorili da su mere „nastavak suludog iživljavanja nad građanima“, a danas u novembru Dragan Đilas kaže da „političari u Srbiji ne žele da donesu nepopularne, ali neophodne mere“. „Zamislite da smo ih slušali, mi bismo, kao zemlja, potpuno propali“, navela je.

Source021

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu