PREMIJER CRNE GORE PORUČIO AMFILOHIJU: Ovo je poslednje upozorenje

Obavezno pročitajte

Premijer Crne Gore Duško Marković upozorio je mitropolita Amfilohija da ne podstiče nerede u Crnoj Gori.

„Ovo je poslednje upozorenje mitropolitu Amfilohiju da ne podstiče nerede“, rekao je Marković.
Širom Crne Gore od petka se organizuju protesti zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

- Advertisement -

„Pozivam sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori da se vrate u crkve i hramove, da pozovu vernike da služe i da borave u hramovima, da ih ne pozivaju na pružanje otpora vlastima u odnosu na Zakon o slobodi veroispovesti, jer iz crkava, hramova i njihovih liturgija izlazi na ulice, projektuju se neredi, napadi na policijske službenike, građane i imovinu. Poziv za dijalog je otvoren, a mitropolitu savetujem da ne podstiče nezadovoljstvo i nerede. Ovo je poslednja opomena u tom smislu“, napisao je premijer Crne Gore.

Marković je istakao da Crna Gora i njene institucije „neće dozvoliti izazivanje nereda, napade na državne službenike, policiju i ugrožavanje državne imovine i ograničavanja prava drugih“.

„Poručujem građanima — imajte strpljenja. Crna Gora je evropska država 21. veka. Ovdje neće biti nikakvog sukoba. Ovde nije nikome tesno — ni Srbima, ni Crnogorcima ni Albancima, ni Muslimanima — Bošnjacima, ni Hrvatima ni bilo kome drugom. Crna Gora je dom za sve. Ali u Crnoj Gori će se poštovati crnogorski zakoni, a ne nečiji drugi. Ne brinite za svoju bezbednost. Država je tu da štiti vašu sigurnost i sigurnost vaših porodica“, poručio je Marković.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšeni Srbi na Kosmetu, pronađeni noževi, čekić, sprejevi, srpske zastave…

Službenici tzv. Kosovske policije uhapsili su noćas dvojicu državljana Srbije nakon što su kod njih pronašli pendrek, maskirnu masku,...

Još priča na sličnu temu