15.6 C
Belgrade
petak, 12 avgusta, 2022

PREKO 500 MLADIH OBELEŽILO DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM NA RAVNOJ GORI: Pobede, a ne podele!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Slika za ponos bila je 8. maja jer se preko 500 mladih ljudi okupilo na Ravnoj gori sa ciljem da se podsete vrednosti koje su bile baza srpskog društva dok smo bili monarhija.

Reči koje i danas odzvanjaju u ušima svih koji su ove godine bili na Ravnoj gori su: „POBEDE, A NE PODELE!“

Vođe Ravnogorskog pokreta obeležile su kao i svake godine na Ravnoj gori Dan pobede nad fašizmom i kapitulaciju nacističke Nemačke.
Prenosimo reči jednog od organizatora ovog sabornog skupa na Ravnoj gori Dušana Markovića, predsednika Prave Srbije.

- Advertisement -

„Draga braćo u Hristu, hvala vam što ste danas ovde na mestu gde je otpočeo prvi otpor okupatoru u porobljenoj Evropi.

Mi koji smo odlučili da ostanemo ovde na zemlji svojih predaka, dok naša braća na žalost odlaze iz Srbije u potrazi za boljim životom, imamo obavezu i dužnost da sprečimo dalje podele u srpskom društvu i da zajedničkim snagama objedinjeni krenemo da stvaramo zajedničke pobede.

Naš prvi zadatak je da iz dana u dan budemo sve bolji. Kada kažem da budemo bolji, onda mislim na to da trebamo da budemo bolji očevi, bolji sinovi, bolje komšije, bolji prijatelji i samo tako bićemo i bolji Srbi.

- Advertisement -

Moramo svim snagama da sprečimo odlazak mladih iz zemlje, a da od Srbije napravimo bolji prostor za sve nas. Moramo se izlečiti od opake bolesti koja se zove Bela kuga, a to ćemo izlečiti jedino ako rađamo decu. Naše žene moramo neizmerno da poštujemo i volimo.

Moramo se boriti za znanje, a ne za rijaliti programe. Za poštovanje zakona zemaljskih i Božijih.Tako sabrani bićemo spremni za odbranu svakog pedlja naše zemlje mile, naših svetinja Gračanice i Pećke patrijaršije, našeg pisma Ćirilice, svake naše reke i planine koje dušmani žele da nam unište. Zato samo zajedničkim snagama u nove POBEDE, a ne podele. Da vaskrsne Srbija!“ Zaključio je Marković.“

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti