19.3 C
Belgrade
subota, 13 avgusta, 2022

KAD ZAVETNICI DOĐU NA VLAST NEMA VIŠE JE*ANJA U DUPE: Prekinuli Basari promociju knjige zbog analnog seksa! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

S obzirom da su se iz srpske stranke Zavetnici ljudi izjasnili kao protivnici analnog seksa, nadamo se da će u sledećoj udruženoj akciji zaustaviti miting vladajuće stranke na čelu sa Bogom Sunca Aleksandrom Vučićem, jer ako negde ima toga, onda je to u njegovom kabinetu.

Predstavljanje knjige „Kontraendorfin“ Svetislava Basare, ovenčanu NIN-ovom nagradom, sprečili su juče upadom na književno veče u Aranđelovcu predstavnici pokreta „Zavetnici“.

Potpuni haos vladao je juče u parku Bukovičke banje i prvi put u istoriji čuvene smotre „Mermer i zvuci“, dugoj 56 godina, desilo se tako da je jedan program u okviru ove manifestacije prekinut.

- Advertisement -

Predsednik aranđelovačkih „Zavetnika“ Zoran Zečević, kako javlja stvarnost.rs, izašao je na pozornicu scene u parku Bukovičke banje i, uz podršku 15-tak svojih članova i pristalica onemogućio da počne predstavljanje dela „Kontraendorfin“ Svetislava Basare.

Napravivši scenu, Zečević je zahtevao od direktorke Smotre „Mermer i zvuci“ Katarine Perović i domaćina Vesne Proković da se pročita 16-ta stranica iz nagrađenog romana „Kontraendorfin“, jer tu Basara „pogrdno piše o Desanki Maksimović“.Zoran Zečević, predsednik aranđelovačkih Zoran Zečević, predsednik aranđelovačkih „Zavetnika“, upao je na promociju knjige Svetislava Basare FOTO: Stvarnost.rs

Potpuni haos je nastao jer su „Zavetnici“ insistirali na Basarinom nemoralu, uz poruku da „pisac može da radi u Beogradu ili bilo gde šta hoće, ali da u ‘ustaničkoj Šumadiji’ za njega nema mesta“.

- Advertisement -

I dok su čelnici smotre pokušavali onima koji su upali na književno veče da objasne kako nije u pitanju politički skup, zamolivši ih da se smire i saslušaju šta pisac, Svetislav Basara ima da kaže, nije pomoglo. Kao ni negodovanje posetilaca književne večeri…

– Da li moja deca treba ovako nešto da čitaju? – vikali su „Zavetnici“, bez namere da se primire, zbog čega je Svetislav Basara napustio scenu u parku Bukovičke banje i književno veče je prekinuto.

Predstavnici smotre „Mermer i zvuci“, kako je izvestio stvarnost.rs, pozvali su aranđelovačku policiju, koji je, međutim, došla kada su se gotovo svi razišli i sačinila zapisnik o incidentu.

A „Zavetnici“ su svoj vandalski čin pravdali na društvenim mrežama time da nisu hteli da dozvole da „iko blati Andrića i Desanku Maksimović“.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti