RUSKI POLITIKOLOG OBJASNIO: Kako je Putin predvideo i nije napravio grešku kao Tramp

Obavezno pročitajte

Aktuelni predsednik Sjedinjenih Država – Donald Tramp napravio je fatalnu grešku, u potpunosti verujući društvenim mrežama. To je zaključak politikologa Sergeja Mikejeva.

tramp,

Događaji koji su se odvijali u Sjedinjenim Državama jasno su stavili do znanja da nastup američkog lidera na društvenim mrežama, koji su on i njegov tim pripremili još 2016. godine, nije opravdao očekivanja.

U kritičnom trenutku za Trampa, kao rukom odneto, uklonjen je iz informacionog prostora, zapravo izgubivši priliku da izvrši bar neki uticaj na političke procese u svojoj zemlji, rekao je Mikejev.

U poređenju sa šefom Sjedinjenih Država, ruski predsednik Vladimir Putin izgleda kao zrelija i dalekovida osoba.

Ruski lider nije postao zavisan od društvenih mreža, nastavljajući da sarađuje sa tradicionalnim medijima.

Zahvaljujući tome, on je, za razliku od Trampa, zadržao sposobnost da održi direktan dijalog sa svojim narodom i izbegao veliku grešku, kaže politikolog i dodaje:

„Putin može da izađe i da kaže šta želi i kako želi, bez da mu neko to pravo oduzme. A ako bi komunicirao putem Tvitera, onda bi ga Tviter blokirao i cenzurisao kada god bi želeo“, naglasio je Mikejev.

Zanimljivo je da su uoči godišnje konferencije za štampu Vladimira Putina, u decembru, mnogi ljudi na Zapadu govorili o „degeneraciji ovog formata“.

Međutim, danas se isti taj Tramp najverovatnije drži suprotne tačke gledišta. Američki lider teško da bi propustio priliku da svoj stav predstavi običnim Amerikancima, kada bi tu priliku imao, rezimirao je politikolog.

SourcePravda

Ostavite komentar

Najnovije objave

SOROŠEV VIRUS U SRPSKOJ AKADEMIJI NAUKA I UMETNOSTI

Američki milijarder Džordž Soroš je jedan od najznačajnijih boraca za uspostavljanje potpune dominacije neo-liberalnog kapitalizma na globalnom nivou, ali...

Još priča na sličnu temu