14.5 C
Belgrade
utorak, 27 septembra, 2022

PREDSTAVNIK LNR: Krst Vermahta na tehnici ─ nipodaštavanje miliona Ukrajinaca stradalih od nacista

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Krstovima Vermahta na vojnoj tehnici Kijeva nipodaštavaju se milioni Ukrajinaca koje su ubili nacisti tokom Velikog otadžbinskog rata, izjavio je za Sputnjik predstavnik Luganske Narodne Republike u Rusiji Rodion Mirošnik.

„Nacisti su najpre stidljivo svastikom obeležavali svoja tela, ali su to skrivali odećom, sada je to obeležje na opremi, sledeći korak je da ga istaknu na zastavama. Time je pljunuto na grobove osam miliona Ukrajinaca, koji su stradali od nacista za vreme Velikog otadžbinskog rata. Krst na tornjevima i tehnici je amblem nacističkih kaznenih odreda i on dolazi do izražaja”, istakao je Mirošnik.

- Advertisement -

Prethodno je nekoliko ukrajinskih Telegram kanala objavilo video ukrajinskih oklopnih vozila i naoružanja koji su obeleženi krstom Vermahta.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti