PREDSTAVNICI PRAVOSLAVNE EPARHIJE POZVALI: Vakcinišite se, virus ne prepoznaje veru i naciju!

Obavezno pročitajte

Pravoslavna episkopska konferencija u Nemačkoj pozvala je ljude da se vakcinišu i time spreče dalje širenje koronavirusa. U saopštenju Eparhije diseldorfske i nemačke navodi se da „potpuno svesni svoje odgovornosti pred Bogom i vernicima, koji u nas imaju poverenje, pozivamo vas i usrdno molimo da se vakcinišete“.

Iz Eparhije poručuju da, u cilju sprečavanja daljeg širenja koronavirusa, svi građani treba da se podvrgnu vakcinaciji, kako bismo mogli da „uživamo u onoj slobodi za koju smo stvoreni: da istinski tvorimo zajednicu“.

- Advertisement -

„Ono što smo doživeli prethodne zime ne želimo da ponovo iskusimo ove godine. Zbog toga treba da se pridržavamo svih mera za sprečavanje širenja virusa i da se vakcinišemo. Virus neće sam od sebe nestati sa ovoga sveta; ne, moramo aktivno da dejstvujemo protiv njega, svim sredstvima koja nam stoje na raspolaganju – a trenutno se čini da je vakcinacija najbolje među njima“, navodi se u saopštenju.

Članovi Eparhije, prema saopštenju, doneli su ovakvu odluku potpuno svesni svoje odgovornosti.

„Potpuno svesni svoje odgovornosti pred Bogom i vernicima, koji u nas imaju poverenje, pozivamo vas i usrdno molimo da se vakcinišete. Naš hitni poziv ne odnosi se svakako samo na pravoslavne hrišćanke i hrišćane, već na sve ljude, jer korona virus ne razlikuje narode i religijsku pripadnost. Vakcinacija ne treba da zaštiti samo nas, već je ona čin naše ljubavi prema bližnjima. A naša je obaveza da ovu ljubav prema bližnjima stalno pokazujemo, verni zapovesti našega Gospoda, koji će ponovo iznova biti rođen: „Ljubi bližnjeg svog kao samoga sebe“ „, zaključuje se u saopštenju koje se nalazi na sajtu Eparhije.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

Putin: Zapad potcenio ruske banke

Zapad je prilikom uvođenja sankcija potcenio ruske banke, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin. On se osvrnuo na izjavu direktora...

Još priča na sličnu temu