SAOPŠTENJE DRMA JAVNOST: Institucije da predstavljaju Srbiju, a ne SNS i Krizni štab

Obavezno pročitajte

Narodni pokret je u toku jučerašnjeg dana izdao saopštenje kojim je upoznao javnost Srbije o zloupotrebi pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, prilikom čega je postavio pitanja Ministarstvu odbrane i drugim nadležnim državnim organima, po pitanju zloupotrebe položaja i korišćenja pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u svrhu promocije vakcinisanja i pokušaja manipulacije srpske javnosti, jer je deo pripadnika dobio naređenje da se pojavi ispred punkta za vakcinisanje u hali 11 Beogradskog sajma, radi fotografisanja i snimanja za medije, a da isti nisu bili u obavezi da prime vakcinu.

Umesto odgovora, na zvaničnom sajtu Ministarstva odbrane objavljeno je saopštenje da se radi o plasiranju neistine o aktivnostima pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, te da se radi o plasiranju raznoraznih teorija zavera o vakcinama i laži o vojsci zarad skupljanja jeftinih političkih poena i da služe na čast njihovim kreatorima.

Ovom prilikom obaveštavamo srpsku javnost da su informacije koje smo objavili istinite, kao i da to znaju i pripadnici Ministarstva odbrane i lica koja su ispred te institucije objavila saopštenje kojim pokušavaju istinu da opovrgnu.

- Advertisement -

Ono što ne znamo, to je zbog čega Ministarstvo odbrane na ovaj način produbljuje temu i istinu naziva lažima, a laž istinom? Na ovaj način se neposredno nastavlja urušavanje kredibiliteta i poverenja koje postoji u narodu prema instituciji Vojske Srbije. Postoje pitanja od značaja za javnost koja prevazilaze usko političke interese, bez obzira o kojoj se političkoj strukturi na vlasti ili opoziciji radi.

Postoje i pokreti, stranke, pojedinci, kojima su zajednički nacionalni ciljevi i interesi izvan skupljanja sitnih političkih poena. Institucije države Srbije, među kojima i Ministarstvo odbrane, predstavljaju Srbiju, a ne Srpsku naprednu stranku i krizni štab. Oni koji se nalaze na čelu institucija, moraju da budu svesni ovih činjenica kao i odgovornosti koju imaju prema građanima.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije su daleko iznad bilo koje političke opcije, namenjeni da služe narodu Srbije, budu temelj bezbednosti države i naroda, ma kakvog političkog, verskog, nacionalnog ili bilo kojeg drugog uverenja i opredeljenja bili. S tim u vezi, nikome ne pripada ekskluzivitet patriotizma, jer patriotizam i ljubav prema svojoj državi i svom narodu se pokazuje na drugi način, a ne svesnim manipulacijama i lažima. S druge strane zloupotreba oficirske časti ne može da služi na čast onima koji to čine.

Informativna služba Narodnog pokreta

22. januar 2021.

Ostavite komentar

Najnovije objave

DF USTUPIO 140 BILBORDA JAKOVU MILATOVIĆU: Da pobjedimo Đukanovića, glasamo za Jakova!

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, dobio je otvorenu podršku od strane velikog broja političkih organizacija i dojučerašnjih...

Još priča na sličnu temu