SAOPŠTENJE DRMA JAVNOST: Institucije da predstavljaju Srbiju, a ne SNS i Krizni štab

Obavezno pročitajte

Narodni pokret je u toku jučerašnjeg dana izdao saopštenje kojim je upoznao javnost Srbije o zloupotrebi pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, prilikom čega je postavio pitanja Ministarstvu odbrane i drugim nadležnim državnim organima, po pitanju zloupotrebe položaja i korišćenja pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u svrhu promocije vakcinisanja i pokušaja manipulacije srpske javnosti, jer je deo pripadnika dobio naređenje da se pojavi ispred punkta za vakcinisanje u hali 11 Beogradskog sajma, radi fotografisanja i snimanja za medije, a da isti nisu bili u obavezi da prime vakcinu.

Umesto odgovora, na zvaničnom sajtu Ministarstva odbrane objavljeno je saopštenje da se radi o plasiranju neistine o aktivnostima pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, te da se radi o plasiranju raznoraznih teorija zavera o vakcinama i laži o vojsci zarad skupljanja jeftinih političkih poena i da služe na čast njihovim kreatorima.

Ovom prilikom obaveštavamo srpsku javnost da su informacije koje smo objavili istinite, kao i da to znaju i pripadnici Ministarstva odbrane i lica koja su ispred te institucije objavila saopštenje kojim pokušavaju istinu da opovrgnu.

Ono što ne znamo, to je zbog čega Ministarstvo odbrane na ovaj način produbljuje temu i istinu naziva lažima, a laž istinom? Na ovaj način se neposredno nastavlja urušavanje kredibiliteta i poverenja koje postoji u narodu prema instituciji Vojske Srbije. Postoje pitanja od značaja za javnost koja prevazilaze usko političke interese, bez obzira o kojoj se političkoj strukturi na vlasti ili opoziciji radi.

Postoje i pokreti, stranke, pojedinci, kojima su zajednički nacionalni ciljevi i interesi izvan skupljanja sitnih političkih poena. Institucije države Srbije, među kojima i Ministarstvo odbrane, predstavljaju Srbiju, a ne Srpsku naprednu stranku i krizni štab. Oni koji se nalaze na čelu institucija, moraju da budu svesni ovih činjenica kao i odgovornosti koju imaju prema građanima.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije su daleko iznad bilo koje političke opcije, namenjeni da služe narodu Srbije, budu temelj bezbednosti države i naroda, ma kakvog političkog, verskog, nacionalnog ili bilo kojeg drugog uverenja i opredeljenja bili. S tim u vezi, nikome ne pripada ekskluzivitet patriotizma, jer patriotizam i ljubav prema svojoj državi i svom narodu se pokazuje na drugi način, a ne svesnim manipulacijama i lažima. S druge strane zloupotreba oficirske časti ne može da služi na čast onima koji to čine.

Informativna služba Narodnog pokreta

22. januar 2021.

Ostavite komentar

Najnovije objave

SOROŠEV VIRUS U SRPSKOJ AKADEMIJI NAUKA I UMETNOSTI

Američki milijarder Džordž Soroš je jedan od najznačajnijih boraca za uspostavljanje potpune dominacije neo-liberalnog kapitalizma na globalnom nivou, ali...

Još priča na sličnu temu