Predsednik Vučić u Lovćencu: Budimo fer, nikada nismo imali veće plate i penzije

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas u mestu Lovćenac kod Malog Iđoša da će osnovna škola „Vuk Karadžić“ biti kompletno rekonstruisana i da će biti uložen, kako se izrazio „veliki novac“

Vučić je građanima okupljenim ispred škole rekao da će u opštini Mali Iđoš biti urađena kanalizacija i prečištači, da taj proces nije lak posao, ali je važan za Srbiju a posebno za „sever Srbije“.

- Advertisement -

„Od danas su plate za 5,5 odsto više prosveti i medicinskim sestrama, to je samo deo povećanja, već od 1. oktobra sledi povećanje od 5,5 odsto za penzinere, pa još 14,6 od januara. Sledi i najveće povećanje prosečne penzije, ona će verujem biti preko 400 evra“, rekao je Vučić, ali nije naveo kada.

On je dodao da zna da sve to nije dovoljno, ali da plate i penzije nikad nisu bile vrće, te pozvao građane „da pomognu da se taj napredak nastavi“, da se čuva mir i da „deca ne idu u ratove“.

Vučić je zahvalio na podršci građanima koji su „razumeli državu i kada je državi teško“.

Predsednik je veoma kratko razgovarao sa građanima, a onda započeo obilazak škole „Vuk Karadžić“.kojoj je poklonjena pametna tabla „Huawei IdeaHub“ i najavio da će država u narednih godinu dana renovirati tu školu, pošto to nije urađeno u proteklih 50 godina.

Vučić je u učionici pokazao na tabli kako su povezane škole u nekoliko gradova u Srbiji, navodeći da je on uglavnom po toj tabli pisao, a sada deca mogu da pomoću interaktivnog ekrana održavaju video konferencije i umrežavaju udaljena odeljenja.

Prema njegovim rečima, pošto ih je on reklamirao, kompanija Huavej je odlučila da pokloni 150 tabli, a svaka košta po 13.500 evra.

Nama bi trebalo još 20 tabla, rekao je Vučić predstavnicima kompanije.

Vučić je pozdravio učenike u Krupnju, Pančevu, Varvarinu, Merošini, Negotinu i Petrovcu, navodeći da su danas table postavljene u sedam škola, a do kraja nedelje biće postavljene i u ostale 143 škola.

Obraćajući se građanima u Lovćencu koji su ga dočekali ispred škole, Vučić je najavio da će od danas prosvetni radnici i medicinske sestre imati povećanja plata.

Budimo fer, nikada nismo imali veće plate i penzije, ali da bismo zemlju gurali napred i da bismo deci obezbedili sigurniju budućnost, moramo da nastavimo da se razvijamo, rekao je Vučić.

U ovim globalno teškim previranjima moramo da čuvamo svoju poziciju, mir za našu decu, da imamo jednu generaciju bez razaranja zemlje, da vidimo kako da radimo i zaradimo više, nagasio je Vučić.

On je rekao da je običaj da država bude uvek kriva za sve, ali da građanima sada zahvaljuje što vode računa o svojoj državi.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

EULEKS: Nismo bili sprečeni da prisustvujemo ili posmatramo operaciju u Banjskoj

Misija Euleks na Kosovu je saopštila da ni na koji način nije bila sprečena da prisustvuje ili posmatra operacije...

Još priča na sličnu temu