27.8 C
Belgrade
nedelja, 26 juna, 2022

PREDSEDNIK UKRAJINE: Rusija nas napala na lukav način, kao nacistička Nemačka

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski kazao je da je Rusija napala njegovu zemlju na lukav način, kao nacistička Nemačka za vreme Drugog svetskog rata.

„Rusija nas je napala na lukav način kao nacistička Nemačka za vreme Drugog svetskog rata. Od danas smo na suprostvaljenim stranama svetske istorije. Rusija je na putu zla, ali puno zavisi od ruskog naroda, koji će morati da se opredeli kojim putem će krenuti. Svako ko nije izgubio čast, ima još vremena da izađe i pobuni se protiv ovog rata“, poručio je predsednik Ukrajine u obraćanju naciji.

Zelenski je naveo da je „ovo jutro ušlo u istoriju“, ističući da je Kijev prekinuo sve diplomatske odnose sa Moskvom.

- Advertisement -

On je na ruskom jeziku pozvao građane Ukrajine ruske nacionalnosti da svojim rođacima i prijateljima u Rusiji prenose istinu.

Amnestija svih koji mogu da brane zemlju

Zelenski je istakao da su svi građani Ukrajine sa vojnim iskustvom koji su u stanju da se pridruže odbrani zemlje, dužni da se prijave na punktove za mobilizaciju.

Rekao je i da će biti ukinute sve kazne i sankcije protiv svakog građanina koji je u stanju da se pridruži odbrani zemlje.

- Advertisement -

Zelenski je istakao i da banke imaju dovoljno sredstava da obezbede sve resurse i odbranu Ukrajine.

„Nemamo političke protivnike, svi smo građani jedne predivne zemlje i branićemo našu slobodu“, rekao je Zelenski i pozvao sugrađane da budu spremni da podrže svoju zemlju na trgovima ukrajinskih gradova.

Ukrajinski mediji prenose da se Zelenski sprema da objavi opštu mobilizaciju, i da je taj predlog zakona već predao parlamentu na usvajanje.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti