PREDSEDNIK TRAMP PODNEO TUŽBU: Da se ponište rezultati izbora u Džordžiji!

Obavezno pročitajte

Pravni tim američkog predsednika Donalda Trampa podneo je tužbu državnom sudu Džordžije u kojoj traži poništenje rezultata predsedničkih izbora održanih 3. novembra.

U saopštenju se navodi da su uz tužbu priložene izjave stanovnika Džordžije date pod zakletvom o navodnoj prevari, javio je Rojters.

Istovremeno, guverner Džordžije Brajan Kemp zatražio je da se provere izborni rezultati u toj saveznoj državi nakon objavljivanja video-snimka na kom se navodno vidi kako je kofer pun glasačkih listića izvađen ispod stola kada su republikanski posmatrači i novinari udaljeni sa biračkog mesta.

​Ipak, ovom pozivu se usprotivio državni sekretar Džordžije Bred Rafensperger, koji je odbacio verodostojnost video-snimka, objavio je „Foks njuz“.

- Advertisement -

​Podsetimo, Tramp je ranije kritikovao državnog sekretara Džordžije zbog toga što nije dozvolio proveru koverata kojima su glasovi stigli poštom, jer jedino na njima stoje potpisi birača.

​Tramp smatra da bi na taj način bilo otkriveno, kako je naveo, desetine hiljada nelegalnih glasova.

Glasovi u Džordžiji ponovo su ručno prebrojavani zbog male razlike između dva kandidata, ali Tramp tvrdi da nisu kontrolisani glasački listići poslati poštom.

​I posle prebrojavanja glasova, utvrđeno je da je Džo Bajden pobedio sa malom razlikom u toj državi, ali predsednik SAD tvrdi kako su njegovom protivkandidatu pripisani nezakoniti glasovi.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

STRUČNJAK OTKRIVA: Na kom skupu je bilo više ljudi – u petak ili u subotu?

Između  četvrtog po redu protesta "Srbija protiv nasilja" i kontramitinga Srpske napredne stranke (SNS) je "mrtva trka" oko broja...

Još priča na sličnu temu