Predsednik Ruske dume o snimku streljanja ruskih vojnika: Zelenskom treba suditi

0
14

Kijevski režim zaslužuje najsuroviju kaznu za svoja zverstva, a Vladimiru Zelenskom treba suditi, izjavio je predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin komentarišući video-snimak na kojem je prikazano streljanje ruskih vojnika.

„Tako se ponašaju fašisti. Kijevski režim zaslužuje najsuroviju kaznu za svoja zverstva. Šefovi evropskih država do danas nisu osudili te zločine“, napisao je Volodin na Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, takvo isto ćutanje tridesetih godina prošlog veka dovelo je do stvaranja fašističke države i Drugog svetskog rata.

„Zemlje koje sarađuju s kijevskim režimom treba da shvate da podržavaju nacističku državu, sadiste kojima su ruke u krvi do lakata. Zelenskom treba suditi. On treba da se pojavi pred tribunalom“, rekao je Volodin.

Ministarstvo odbrane Rusije je ranije saopštilo da je ukrajinska vojska namerno ubila 10 zarobljenih ruskih vojnika.

Video snimak na kojem ukrajinski vojnici streljaju ruske vojnike koji su se predali i leže na zemlji pojavio se u petak na internetu. Prema informacijama predsednika Saveta za ljudska prava Valerija Fadejeva, zločin se dogodio u Makejevki. On je dodao da će Savet za ljudska prava video snimak uputiti upravi vrhovnog komesara Ujedinjenih nacija za ljudska prava, OEBS-u, Savetu Evrope, organizaciji „Amnesti internešenel“, Međunarodnom komitetu Crvenog krsta i drugim organizacijama. Istražni komitet Rusije pokrenuo je istragu o tom zločinu.

Ostavite komentar