19 C
Belgrade
subota, 24 septembra, 2022

PREDSEDNIK OPŠTINE TOPOLA: Zašto sam podneo ostavku

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik opštine Topola Igor Petrović, koji je nedavno podneo ostavku na tu funkciju, pričao je u emisiji „Probudi se“ o razlozima zbog kojih je napustio mesto prvog čoveka Topole i podvukao da je u pitanju isključivo moralni čin.

Petrović je rekao da je i pored ostavke, do izbora novog predsednika opštine on i dalje na čelu Topole.

“Moja ostavka može biti prihvaćena na prvoj sledećoj sednici skupštini opštine, na kojoj će se i birati novi gradonačelnik”, rekao je kratko na početku Petrović.

- Advertisement -

Sada već bivši predsednik opštine, kazao je da se retko dešava da predsednik neke opštine tako lako podnese ostavku.

topola,
Topola

“To je čin lične odgovornosti i rekao bih etički čin. Kada govorimo o politici, etici i fotelji, mislim da uvek treba birati politiku i etiku, baš onako kako je Aristotel govorio”, nastavio je Petrović.

On je dodao da je ta etička odgovornost deo njega i da će to uvek biti neizostavni deo njega.

- Advertisement -

“Imao sam čast da budem nosilac liste koja je imala najveći skok rejtinga na lokalnim izborima. Mi smo kandidovali politiku koja ima za cilj da zadrži mlade u Topoli, a to je problem koji je prisutan u celoj Srbiji, možda jedino ne u Beogradu. Naša podrška je sada na negde oko 35 odsto, a osam meseci pre toga smo imali negde do 8 odsto. Ostavku dajemo zato što nismo mogli da sprovedemo ono sa čim smo izašli pred narod. Mi imamo suficit u računu i novca ima u budžetu”, objasnio je Petrović i dodao da su problem skupštinske odluke koje usporavaju realizaciju tog budžeta.

Predsednik opstine Topola je dodao da skupštinska većina za četiri i po meseci nije donela nijednu skupštinsku odluku.

“Vi imate neki problem u funkcionisanju ove vladajuće većine. Njih zanima postavljenje i njihove funkcije, a ove odluke predstavljaju sporednu stvar. Uvek je funkcija ta koja je najbitnija. To je razlog moje ostavke”, jasan je Petrović.

Petrović je dodao da nije razmišljao kako će ova odluka uticati na njegovu budućnost, te da će videti šta će biti u narednom periodu.

“Svakakvih komentara je bilo. Od onog, svaka čast, pa do toga zašto si to uradio. Kod nas na lokalu se politika izuzetno prati i to je ono što nemamo danas u politici u Srbiji, tako je bilo devedesetih jedino”, objasnio je bivši predsednik opštine Topola.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti