Predsednik opštine G. Milanovac smatra proteste pozivom na linč i ubistvo Vučića

Obavezno pročitajte

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević optužio je Kristinu Milošević, predsednicu Opštinskog odbora Zajedno u Gornjem Milanovcu, da poziva mlade ljude na ubistvo predsednika države, na vešanja, nabijanja na kolac, navodeći da joj je potrebna pomoć stručnih službi bolnice.

On je rekao, kako se navodi u saopštenju dostavljenom medijima, da u trenutku kada je državu pogodila najveća tragedija „opozicija pokušava da organizuje proteste na kojima bi pokazali navodno nezadovoljstvo građana“ i da „poseže za nečasnim, najcrnjim porivima – iskoristiti stradanje nedužnih i tragediju cele Srbije“. „Protesti pod nazivom „Srbija protiv nasilja“ je poziv da mladi uzmu puške i likvidacijom predsednika Aleksandra Vučića „nenasilno“ osvoje vlast, zato što više mrze Vučića, nego što vole Srbiju“, naveo je u saopštenju Dejan Kovačević.

- Advertisement -

„Da podsetim sugrađane ko su učesnici ovog protesta – Kristina Milošević, supruga Dragutina Miloševića ( Beli bokser) i još nekolicina koje mogu da pokupe sa ulice i povezu u svom besnom automobilu. Oni kojima je oduzeto oružje prilikom hapšenja, oni koji su na divljački način sa motornim testerama upadali u prostorije RTS-a, bez imalo stida i empatije prema nedužnim žrtvama govore o nenasilju u bolesnoj želji da sve stane u Srbiji i da nasilnim putem, ubijanjem, vešanjem, nabijanjem na kolac i sa spiskom zahteva i spiskom za odstrel, dođu na vlast kako bi ponovo sebi dodeljivali sredstva iz budžeta opštine Gornji Milanovac na nezakonitim telefonskim sednicama Veća“, naveo je u pisanoj izjavi.

Kovačević je dodao i da „neartikulisan bes, mržnja, poriv za skidanjem nečijih glava, pozivi na linč, poziv da mladi uzmu puške u ruke, jasni su pokazatelji da se radi o ljudima kojima je potrebna stručna medicinska pomoć“. Kako je napisao „toplo im preporučuje“, „zarad njihovog zdravlja i sveopšte bezbednosti da se leče“. „Preporučujem da to urade što pre, najkasnije do petka, mada i za vikend rade dežurne službe“, navodi se u saopštenju predsednika opštine Gornji Milanovac Dejana Kovačevića.

Milošević: Vreme je da se ovome stane na put

„Na sva moja politička pitanja, kritike, zahteve za obrazloženjem određenih odluka, dobijala sam užasne komentare o mojoj porodici, pominjanje mojih roditelja, dece, razna poturanja na poslu. Uvek sam vraćala na priču o politici i na pitanja koje sam postavljala. A ja živim u Gornjem Milanovcu, maloj opštini“, rekla je Kristina Milošević.

Kako je navela, ako se pomnoži salva nevaspitanih, neprimerenih reči sa 145 opština i gradova u Srbiji i dobiće se „mržnja i podela naroda u ogromnoj količini, koja nas zatrpava“. „Dodajte na to medije naklonjene vlasti, samog predsednika kao glavnog generatora mržnje ka neistomišljenicima i dobićete užas“, dodala je ona.

Milošević saopštava da ju je, posle prvog protesta, predsednik opštine Gornji Milanovac optužio da „poziva mlade ljude na ubistvo predsednika Aleksandra Vučića, na vešanja, nabijanja na kolac i da joj je potrebna pomoć stručnih službi bolnice“.

„U jednom tekstu izrazio je toliko mržnje, nevaspitanja, odvratnosti koje ne mogu ni da pojmim. I to posle protesta zbog onakve tragedije. Nije im dosta. Ne žele da se zaustave, jer misle da, ako stanu, izgubiće fotelje i beneficije“, rekla je Milošević i dodala: „Vreme je da se ovome stane na put. Srbija ima toliko pristojnih ljudi, koji ne žele više da ih truje šaka loših i nepristojnih. Ti pristojni ljudi su šetali u ponedeljak, u tišini koja je govorila više od reči, šetali u petak u duplo većem broju i rekli jasno šta su zahtevi. I šetaće i u ovaj petak. I to u još većem broju“.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

IRENA VUJOVIĆ POSLALA PORUKU: Ološ hoće da vlada sa ološem!

Član predsedništva Srpske napredne stranke i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović pružila je podršku predsedniku Aleksandru Vučiću, koji...

Još priča na sličnu temu