PREDSEDNIK GVINEJE BISAO PRENEO PORUKU ZELENSKOM OD PUTINA: Spreman sam za pregovore

Obavezno pročitajte

Predsednik Gvineje Bisao Umaro Sisoku Embalo preneo je predsedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom da mu je tokom posete Moskvi predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio da je spreman za pregovore sa Ukrajinom.

„Juče sam bio u Rusiji sa predsednikom Putinom, koji me je zamolio da vam prenesem poruku, da razgovaram sa vama. On mi je rekao da je spreman za pregovore sa predsednikom Zelenskim“, rekao je Embalo na brifingu sa Vladimirom Zelenskim u Kijevu.

- Advertisement -

Prema rečima predsednika Gvineje Bisao, sebe vidi kao „nosioca određenih impulsa koji doprinose poboljšanju odnosa” između Rusije i Ukrajine.

„Rekao sam u razgovoru sa Putinom, a to je moja vizija posle sastanka sa predsednikom Zelenskim, da ako Afrika kao kontinent može da uloži napore da se reši ovaj sukob, ja sam spreman, to je jedan od razloga zašto sam došao“, dodao je on.

Sisoku Embalo posetio je u utorak Moskvu, gde se sastao sa Putinom. Predsednik Gvineje Bisao je ruskom kolegi izjavio da je spreman da pomogne u uspostavljanju dijaloga između Moskve i Kijeva, istakavši da su afričke zemlje zainteresovane za što brže rešenje sukoba u Ukrajini.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu