PREDSEDNIK DUME: Obustaviti isporuke gasa i drugim neprijateljskim zemljama

Obavezno pročitajte

Predsednik Dume, donjeg doma ruskog parlamenta, Vjačeslav Volodin, ocenio je danas da je gasni gigant Gasprom doneo ispravnu odluku o potpunoj obustavi isporuka gasa Bugarskoj i Poljskoj i da bi Moskva trebalo da postupi isto i prema drugim „neprijateljskim” zemljama.

„Isto to treba učiniti i prema drugim zemljama koje su nam neprijateljske”, napisao je na Volodin na svom nalogu na ruskoj društvenoj mreži Telegram, prenosi Rojters.

Istovremeno, ruski proizvođač gasa Gasprom saopštio je da snabdeva Evropu prirodnim gasom preko Ukrajine u skladu sa zahtevima evropskih potrošača, ali da je danas primio manje takvih zahteva u odnosu na utorak.

Narudžbine su iznosile 48,7 miliona kubnih metara za 27. april, što je pad u odnosu na jučerašnjih 56 miliona kubnih metara, navodi se u saopštenju.

Gasprom je jutros takođe izvestio da je u potpunosti obustavio isporuke gasa za Poljsku i Bugarsku pošto nisu izvršile plaćanje u rubljama za količine koje su im isporučene ovog meseca, preneo je Tanjug.

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

SOROŠEV VIRUS U SRPSKOJ AKADEMIJI NAUKA I UMETNOSTI

Američki milijarder Džordž Soroš je jedan od najznačajnijih boraca za uspostavljanje potpune dominacije neo-liberalnog kapitalizma na globalnom nivou, ali...

Još priča na sličnu temu