30.8 C
Belgrade
ponedeljak, 26 jula, 2021

PREDSEDNIK ČEŠKE STAO U ODBRANU TRADICIJE I PORODICE: Osobe koje menjanju pol su odvratne!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Češki predsednik Miloš Zeman je u intervjuu u nedelju, osvrnuvši se na nedavno usvojen mađarski zakon kojim se u školama zabranjuju sadržaji LGBT tematike, rekao da transrodne osobe smatra odvratnim.

Češki predsednik: Transrodne osobe su odvratne

Zeman je u CNN-ovoj emisiji komentarisao novi homofobni mađarski zakon i pritom izjavio da on lično transrodne osobe smatra „odvratnim“. „Ako se podvrgneš promeni pola, to u suštini znači da si nad sobom počinio zločin samopovređivanja. Svaka operacija je rizična i za mene su te transrodne osobe odvratne„, rekao je Zeman.

Kontroverzni mađarski zakon zabranjuje sadržaje LGBT tematike u školama čime, ističu kritičari zakona, dodatno stigmatizuje i diskriminiše pripadnike LGBT zajednice. Zakon je donet ranije ovog meseca i već je uveliko kritikovan i u Mađarskoj, od strane oponenata premijera Viktora Orbana, ali i od strane brojnih evropskih i svetskih političara, nevladinih organizacija i drugih grupa i pojedinaca.

- Advertisement -

Više od polovine država članica takođe je osudilo Orbanov zakon, ali Češka nije među njima. Češki predsednik rekao je da takva osuda predstavlja mešanje u unutrašnju politiku zemlje. Iako predsednik u Češkoj ima ograničena izvršna ovlašćenja, Zeman, kao i njegovi prethodnici, ima snažan uticaj na javnost.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

7 KOMENTARA

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: