4.3 C
Belgrade
nedelja, 5 decembra, 2021

PREDRAG KON: Vakcinisani su ugroženi, jer nevakcinisani pune bolnice!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Član Kriznog štaba Predrag Kon prokomentarisao je za TV Prva epidemiološku situaciju u Srbiji.

„Nije u redu da neko kaže da je dobro, kad smo u ovakvoj situaciji… Razočaran sam što nisu prihvaćene mere koje smo predložili. Međutim, idemo dalje. Vakcinacija, vakcinacija, vakcinacija, to je naš zajednički stav“, istakao je Kon.

„Trenutno su vakcinisani ugroženi, jer nevakcinisani pune bolnice. Nije tačno da je to diskriminacija kada se govori o kovid propusnicima. Standardna priča je bila ‘Kako ja nevakcinisan mogu da ugrozim tebe vakcinisanog?’ Evo kako: Tako bi bilo sa boginjama, zauškama. Sada možemo da vidimo šta se dešava kada stane imunizacija… Duboko zamajavaju narod“, kazao je on.

- Advertisement -

Kon je istakao da najbolju zaštitu imaju deca.

„Mi smo se odlučili potpuno pogrešno za zaražavanje, umesto za vakcinaciju… Zamislite vi da nama treba mesec dana da povećamo vakcinaciju za jedan procenat, a to bi trebalo da radimo za jedan dan. To je odluka nekoga ko je kao da je iz 18. veka. Nađite mi čoveka koji je primio vakcinu i da je završio u bolnici zbog nje“, objasnio je on.

Član Kriznog štaba ističe da narodu mora da dođe do svesti da drugog izlaza pored vakcine nema.

- Advertisement -

„Zatvaranje je podrazumevalo da brže dođe do pada broja zaraženih kako bi se u tom periodu sprovodila vakcinacija. Trebalo je uraditi i jedno i drugo. Jako navijam da se odjednom shvati da je vrag odneo šalu i da moramo da se vakcinišemo“, istakao je on.

„Ne mogu da razmišljam kao ekonomista, kao političar. Ne mogu da razmišljam što imamo gotovo samoubilačke potrebe i što se primaju ta zamajavanja“, kazao je Kon i naveo da se neki statistički podaci predstavljaju nekada i zlonamerno.

- Advertisement -
SourceB92
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti