5.2 C
Belgrade
petak, 28 januara, 2022

PREDRAG KON O PRIČEŠĆU I PROGNOZI KINEZA: Odmah su nam postavili jedno pitanje! (UŽIVO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Epidemilog Predrag Kon odgovarao je na pitanje novinara, a ono što je mnoge zanimalo, jeste njegov komentar na priču koja se pojavila u medijima da su kineski stručnjaci izjavili da bi za 29 dana mogla da se obuzda epidemija, uz ovakvu samoizolaciju.

Međutim, on nije želeo da daje prognoze o broju dana.

- Advertisement -

„Svaka situacija je situacija za sebe, bez obzira što se može upoređivati. Ne mislim da su baš dali takav komentar. Mi smo itekako imali šta da naučimo od njih. Oni su prihvatili neke razlike koje su se desile kod njih, na kraju ćemo napisati neki zaključak. Vreme nas juri, u 17 časova je krizni štab, tek posle toga ćemo moći da pišemo“, istakao je Kon.

On je dodao da su kineski stručnjaci pitali o tome da li smo dispciplinovan narod.

„Sa tim nismo mogli baš da se složimo, ali smo sve disciplinovaniji. Te mere ne padaju nikome lako, ali cilj je da se zaustavi dalje prenošenje. Oni imaju iskustvo da samoizolacija pomaže i to je veoma važno i uzećemo uz razmatranje. Međutim, o detaljima ćemo kasnije, da sada ne gubimo vreme na to, moramo da pišemo. Važno je da se vidi ozbiljna posvećenost kineskih stručnjaka da nam prenesu svoje znanje, trude se, postavljaju pitanja, a mi to sve pomno slušamo“, zaključio je Kon.

- Advertisement -

O pričešću

„Teško mi je da govorim o tome, pričešće je veoma važno u hrišćanstvu. Sa druge strane, uvedene su mere o broju okupljanja, jasno je da je svaki epidemiolog složiti da je to rizičan potez. Videli smo pokušaj ruske crkve utapanja kašičce u alkohol, što nije dovoljno, ali je opet bolje nego ništa. Očekujemo da SPC da vrlo jasno upustvo svojim sveštenicima“, istakao je Kon.

- Advertisement -
SourceInfromer
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti