BOŠKO OBRADOVIĆ: Predlažem Vaska Vasovića za v.d. direktora RTS-a

Obavezno pročitajte

Definitivno glavna i najvažnija tema budućeg dijaloga između vlasti i opozicije mora biti sloboda medija, a na prvom mestu javnih medijskih servisa.

Ovo se posebno odnosi na RTS koji pored emisija „Reč na reč” i „Šta radite, bre” mora da otvori i druge delove svog informativnog programa za drugačije mišljenje, kritiku vlasti i glas opozicije: od Jutarnjeg programa, preko Dnevnika 1, 2, 3, i postojećih emisija „Oko”, „Upitnik” i „Četvrtkom u 9”, do novih večernjih debatnih emisija i posebnih emisija u kojima će samostalno gostovati lideri opozicije da bi dobili mogućnost da predstave svoj program, kao što to neprestano imaju predstavnici vlasti.

Ovo su osnovni demokratski medijski standardi poznati u čitavom demokratskom svetu i ne vidim zašto ne bi bili primenjeni i kod nas. Ova tema može da se otvori i zatvori već na prvom sastanku između vlasti i opozicije i da RTS odmah bude u funkciji ispunjavanja glavnog uslova za slobodne i poštene izbore. Verujem da bismo se posle ovoga i o svemu drugome mnogo lakše dogovorili.

Da bismo ovo realizovali mora doći do smene aktuelnog direktora RTS-a Dragana Bujoševića koji je doveo informativni program RTS-a u sadašnje protivzakonito stanje. Najbolje rešenje za novog vršioca dužnosti direktora dolazi iz same kuće i to bi mogao biti g. Vasko Vasović, nestranačka ličnost i profesionalac sa 35 godina radnog staža na najsloženijim poslovima proizvodnje televizijskog programa. Vasović je za potrebe kandidature za direktora RTS izradio kompletan novi program rada i upravljanja RTS-om i za to dobio podršku preko 2000 zaposlenih u ovoj kući, kao i više esnafskih udruženja, što najbolje govori o kvalitetu njegovog plana i podršci koju ima u kolektivu.

Ovo bi istovremeno bilo i najstručnije i najpraktičnije prelazno rešenje za funkcionisanje RTS-a do okončanja vanrednih izbora na svim nivoima. Pozivam sve učesnike u dijalogu između vlasti i opozicije da se izjasne o ovom predlogu i ne vidim razlog zašto ovo ne bi moglo biti brzo i lako dogovoreno odmah na početku dijaloga između vlasti i opozicije, kako bi se javni medijski servis automatski oslobodio bilo kakve političke pristrasnosti i neobjektivnosti.

Ostavite komentar

Najnovije objave

OGLASIO SE IVAN VUKOVIĆ I DAO KRATKU IZJAVU NA NAŠ PORTAL

Bivši gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković je kontaktirao naš portal i u kratkoj izjavi se osvrnuo na naše jučerašnje izveštavanje....

Još priča na sličnu temu