Predizborni duel Kolinde i Milanovića: Pričalo se i o Srbiji (VIDEO)

Obavezno pročitajte

U predizbornom duelu na televiziji RTL, mišljenja su suočili predsednički kandidati za drugi krug izbora u Hrvatskoj; Kolinda Grabar Kitarović, koja je trenutno predsednica i njen protivkandidat Zoran Milanović.

Emisija je gotovo čitavih dva sata bila nabijena nabojom, žučnim raspravama, upadima jednog sagovornika drugom u rečenicu, neslaganja, što je pokazalo dva totalna suprotna viđenja politike i u kom smeru treba da ide republika Hrvatska.

- Advertisement -

Jedna od neizbežnih tema bila je i Repbulika Srbija kada je na red u duelu došla tema u vezi spoljne politike.

Bivši premijer Hrvatske Zoran Milanović rekao je u televizijskom duelu sa aktuelnom predsednicom države Kolindom Grabar Kitarović da predsednika Srbije Aleksandra Vučića nikada nije zvao da poseti Hrvatsku, niti bi to uradio prilikom inauguracije, ali je dodao da bi „sa ljudima iz Srbije trebalo raditi“, smatrajući da je posao preči od bilo čega, jer dosta hrvatskih firmi uspešno posluje u Srbiji i izvoze preko trideset procenata upravo u našoj zemlji. Naveo je pri tome, da je ekonomska saradnja dve države preča od grljenja sa Vučićem, aludirajući na sastanak kada su se predsednik Srbije i predsednica Hrvatske sastali.

Ipak, Milovanović je bio oštar i prema predsedniku Srbije, rekavši da je on sam kriv za hiljade izbeglih lica srpske nacionalnosti iz Hrvatske, podsećajući na Vučićev govor u Glini devedesetih godina. Uputio je i zamerke srpskoj vlasti i rekao je da to nije prava Srbija već Beogradska čaršija koja je okupirana od strane pojedinaca, a tako je okarakterisao i trenutnu vlast u svojoj državi.

Na ove kritike predsednica se branila kontraargumentima kako je Milovanović najlošije vodio državu i kako je zapravo za vreme njegove vladavine Hrvatska doživela najveći krah.

Oko jedne stvari su se u vezi ipak Srbije složili. Ne treba sprečavati njen ulazak u Evropsku Uniju, jer smo susedne zemlje, ali da treba insistirati na tome da Srbija reši pitanja nestalih za vreme rata devedesetih godina.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu