PREBROJAVANJE U SNS: Strah da Stefanović sutra ne pokrene svoju priču?

Obavezno pročitajte

Nebojša Stefanović pokazao je zube Aleksandru Vučiću i u novoj Vladi ostaće na čelu ministarstva policije.

Uz zube je dr Nebojša održao i nekoliko konferencija za štampu, te objavio tekstove koje je nazvao autorskim kao danih je pisao u „Alo“ i „Večerenjim novostima“. Tekstove sa šefu mu omiljenim temama – iopozicija.POLICAJCI: Stefanoviću, ko su i čiji su huligani? Prekoračili smo ovlašćenja!

- Advertisement -

Upućeni kažu da razgovor Vučiča i Stefanovića nije bio prijatan. Vučič je dr Nebojši nudio mesto ministra vojske umesto u magli izgubljenog Vulina, ali je Stefanović ostao dosledan da jedino što može da prihvati je ministarstvo koje trenutno vodi.

Posle početnog šoka drčnošću čoveka koga je pre 20-ak godina tretirao kao posilnog i koji je služio da ide do prodavnice ili nosi torbicu, koji je svaki pošteni radikal dužio, Vučić je morao da spusti gard i da prihvati Stefanovićev ultimatum.Bratislav Gašić Foto: Direktno.rsBratislav Gašić Foto: Direktno.rs

Nije za to samo zaslužna podrška koju Stefanovič uživa od Sjedinjenih Američkih Država, isto kao i Zorana Mihajlović, ovde je u pitanju kontrola nad beogradskom organizacijom. Naime, dr Nebojša čvrsto vlada gradskim odborom SNS-a i davno je odbio sve pokušaje Andreja Vučiča da mu tu kontrolu preotme.

Članovi SNS-a kažu da nema čoveka u Beogradu koji je član, koji mu se obratio i kome Stefanović nije pomogao. Svestan ove činjenice, Vučić je u jednom trenutku dao nalog da se prebroje i poslanici, odnosno da se vidi koliko bi njih sutra, ako Stefanović krene u neku svoju priču, pošlo za njim. 

Pošto je sve sabrao, Vučić je rešio da mu je ipak bolje da slaže Bratislava Gašića kome je obećao funkciju ministra policije, nego Nebojšu Stefanovića.

Tako će Gašić i dalje ostati na čelu BIA, s tim što je Vučićeva ideja da ovaj ceo aranžman oroči na dve godine.

To oročavanje i nije suštinski važno jer je jasno da će Srbija imati vanredne parlamentarne izbore pre tog roka. Ali ono što jeste važno je da Bratislav Gašić po ko zna koji put ostaje kratkih rukava u dvorskim Vučićevim igrama.Nebojša Stefanović FOTO: Milica VučkovićNebojša Stefanović FOTO: Milica Vučković

Svojevremeno smenjen s mesta ministra odbrane kada je rejtingom počeo da ugrožava Vučića, potom postavljen na funkciju sa koje jako teško može da ode bilo gde drugde osim u zatvor.

Naime, BIA dans toliko krši zakon, počev od praćenja opozicionih lidera, prisluškivanja, skidanja mejlova, poruka na svim aplikacijama, pa do umešanosti u krivična dela trgovine naroticima, da je apsolutno jasno da će svi koji danas vode službu državne bezbednosti za to biti krivično gonjeni. U samoj BIA se stari operativci šale da će Rade Marković napokon dobiti cimera sa kojim će imati o čemu da priča…

Sve u svemu, moglo bi se reći da Stefanović i dalje jaše, da je u sedlu i da je snažniji nego ikad. Gašić?

Ostavite komentar

Najnovije objave

Putin: Zapad potcenio ruske banke

Zapad je prilikom uvođenja sankcija potcenio ruske banke, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin. On se osvrnuo na izjavu direktora...

Još priča na sličnu temu