29.8 C
Belgrade
petak, 24 juna, 2022

POZNATA SUDBINA ZVEZDE I PARTIZANA: Doneta odluka o Evroligi i Evrokupu!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Evroliga i Acocijacija igrača Evrolige postigli su dogovor! Dok takmičenja pod ingerencijom ECA (Evroliga i Evrokup) i dalje ostaju suspendovana, poznato je kada i na koji način bi moglo da dođe do nastavka.

Krajnji rok za odluku o nastavku ili prekidu takmičenja (Evroliga i Evrokup) je 24. maj. Ako bude nastavljeno, sledi period karantina (ako bude potrebe) do 11. maja, potom trening kamp od 12. juna do 2. jula, a tek onda utakmice!

- Advertisement -

Planirano je da se u Evroligi odigraju preostale 54 utakmice regularnog dela sezone, a onda fajnal-ejt (na jedan meč), a sve u istom gradu. Sve to trebalo bi da bude od 4. do 26. jula.

Evrokup je planiran po istom formatu kao i do sada (četvrtfinale, polufinale i finale), a sve to u različitim gradovima od 4. do 17. jula.

Za sada nije poznato da li će se Evrokup igrati na jednu ili dve dobijene partije, ali je poznato da će sve utakmice biti odigrane bez navijača, a odluka o nastavku biće doneta u skladu sa preporukama zdravstvenih organizacija.

Takođe, nije saopšteno u kom gradu će biti organizovana završnica Evrolige.

- Advertisement -

Što se tiče naših klubova, Crvena zvezda u trenutku prekida Evrolige (ostalo još šest kola) zauzimala 14. mesto na tabeli sa skorom 11-17. Partizan se plasirao u četvrtfinale Evrokupa i „ukršten“ je već sa ruskim Uniksom.

Saopštena su i tri moguća scenarija koja se tiču ugovora igrača sa klubovima Evroliga, a sve zavisi od toga da li će se takmičenje biti suspendovano, prekinuto ili nastavljeno.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti