19.3 C
Belgrade
subota, 13 avgusta, 2022

POŽARI BESNE ŠIROM AUSTRALIJE

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Požari i dalje besne širom Australije zastrašujući prizori u kojima je do sada poginulo 18 ljudi, uništena je površina preko pet miliona hektara, a stradalo oko 500 000 životinja. Posledice će se osetiti širom planete. Na jednom snimku se može videti na hiljade kengura koji panično beže od požara.

- Advertisement -

Na hiljade ljudi je bilo zarobljeno na plaži jugoistoka Australije nakon što su napustili svoja prebivališta zbog požara. Oko 4.000 stanovnika i turista bilo je primorano zbog požara da napusti domove i smeštaj u Malakuti, u državi Viktorija, gde je nebo potpuno crno od dima, javlja CNN.


Premijer Viktorije Danijel Endruz objavio je vanredno stanje za šest područja, uključujući i Malakutu. Oglasile su se i sirene za uzbunjivanje koje upozoravaju na opasnost od požara. Stanovnici su se uputili na plažu prateći plan evakuacije koje su iznele gradske vlasti. Uz građane tu su i tri tima za vanredne situacije. Narod je uplašen, i u panici. Mnogi su psovali premijera zbog neadekvatne protivpožarne opreme. Prema najavama meteorologa, za vikend se predviđa novi talas vrućine uz jake vetrove. Širom zemlje postoji više od sto žarišta.

- Advertisement -

Čini se da je snimak svrake koja imitira zvukove sirene na početku bio simpatičan, a da je kasnije samo označio najavu onoga što će se desiti, jer se pretpostavlja da je svraka čula zvukove požarnih kola.

Gregori Endrjuz snimio je svraku u Njukaslu, u saveznoj državi Novi Južni Vels, podelio na Fejsbuk profilu i naveo:

„Ovo je jedna od najsjajnijih stvari ikada. Danas sam upoznao australijsku svraku koja je naučila da oponaša zvuke vatrogasnih sirena i vozila hitne pomoći“, preneo je „Indipendent.“

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti