POŽARI BESNE ŠIROM AUSTRALIJE

Obavezno pročitajte

Požari i dalje besne širom Australije zastrašujući prizori u kojima je do sada poginulo 18 ljudi, uništena je površina preko pet miliona hektara, a stradalo oko 500 000 životinja. Posledice će se osetiti širom planete. Na jednom snimku se može videti na hiljade kengura koji panično beže od požara.

- Advertisement -

Na hiljade ljudi je bilo zarobljeno na plaži jugoistoka Australije nakon što su napustili svoja prebivališta zbog požara. Oko 4.000 stanovnika i turista bilo je primorano zbog požara da napusti domove i smeštaj u Malakuti, u državi Viktorija, gde je nebo potpuno crno od dima, javlja CNN.


Premijer Viktorije Danijel Endruz objavio je vanredno stanje za šest područja, uključujući i Malakutu. Oglasile su se i sirene za uzbunjivanje koje upozoravaju na opasnost od požara. Stanovnici su se uputili na plažu prateći plan evakuacije koje su iznele gradske vlasti. Uz građane tu su i tri tima za vanredne situacije. Narod je uplašen, i u panici. Mnogi su psovali premijera zbog neadekvatne protivpožarne opreme. Prema najavama meteorologa, za vikend se predviđa novi talas vrućine uz jake vetrove. Širom zemlje postoji više od sto žarišta.

Čini se da je snimak svrake koja imitira zvukove sirene na početku bio simpatičan, a da je kasnije samo označio najavu onoga što će se desiti, jer se pretpostavlja da je svraka čula zvukove požarnih kola.

Gregori Endrjuz snimio je svraku u Njukaslu, u saveznoj državi Novi Južni Vels, podelio na Fejsbuk profilu i naveo:

„Ovo je jedna od najsjajnijih stvari ikada. Danas sam upoznao australijsku svraku koja je naučila da oponaša zvuke vatrogasnih sirena i vozila hitne pomoći“, preneo je „Indipendent.“

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu