NOVI POŽAR NA FRUŠKOJ GORI: Plamen se video iz Novog Sada

Obavezno pročitajte

Požar je izbio u delu zaštitne zone Nacionalnog parka koji obuhvata livado-stepsko nisko rastinje

NOVI SAD – Na Fruškoj gori u sredu uveče ponovo je izbio požar, rečeno je u Nacionalnom parku Fruška gora, a to su prethodno pokazale i fotografije koje su Novosađani objavili na društvenim mrežama.

„Požar je izbio u delu zaštitne zone Nacionalnog parka koji obuhvata livado-stepsko nisko rastinje. Dakle, nije šuma, nego gori livada. Osumnjičeni postoji, u toku je potraga za njim, a požar zajedno gase vatrogasna brigada i čuvarska služba Nacionalog parka“, rekli su sinoć u NP Fruška gora.

„Gori nisko rastinje, na potezu kod Čerevića. Vatrogasci su izašli na teren“, potvrđeno je u policiji.

Sudeći po fotografijama koje su Novosađani objavili na društvenoj mreži Fejsbuk, požar se video i sa terasa stambenih zgrada u Novom Sadu.

„Sa terase kula na Novom naselju, gde stanujemo, večeras smo videli da gori vatra na Fruškoj gori. Zapravo, na toj lokaciji je Fruška gora i pretpostavljamo da je tamo izbio požar. Videle smo vatru i nama izgleda kao da se ta vatra širi“, kaže u izjavi očevidac Aleksandra Saška Krstić, inače svetska šampionka u kik boksu.

SourceTanjug

Ostavite komentar

Najnovije objave

ANA BRNABIĆ: Kurti nas je doveo na ivicu rata, blizu smo odluke da vratimo vojsku na Kosovo i Metohiju

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, koja ispraća na aerodromu "Nikola Tesla" prvi let na novoj avionskoj liniji između Beograda i...

Još priča na sličnu temu