POTVRĐENO: Predsednik Srbije objavio datum za održavanje izbora 2020

Obavezno pročitajte

Prethodno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo 19. i 26. april kao dva moguća datuma za održavanje parlamentarnih izbora u Srbiji

Građani Srbije na izbore će izaći 26. aprila, objavila je Prva TV pozivajući se na neimenovane izvore – prenosi Telegraf.

Istog dana biće održani i lokalni i parlamentarni izbori, navodi ta televizija.

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković potvrdio je gostujući na ovoj televiziji da će izbori biti održani 26. aprila.

Prethodno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo 19. i 26. april kao dva moguća datuma za održavanje parlamentarnih izbora u Srbiji.

– Najlogičnije bi bilo da budu održani 26. aprila, pre svega imajući u vidu da nedelju dana pre toga Uskrs, a praksa je da se tako važni praznici izbegavaju. Nije nepoznanica da je u Srbiji bilo izbora na Đurđevdan 2012. ili na Svetog Jovana 2007. godine. Međutim, to nisu datumi koji su od važnosti za celu zajednicu, za razliku od Uskrsa koji obeležava više od 90 odsto građana Srbije – rekao je nedavno izvršni direktor Cesida Bojan Klačar.

SourceTV Prva

Ostavite komentar

Najnovije objave

SOROŠEV VIRUS U SRPSKOJ AKADEMIJI NAUKA I UMETNOSTI

Američki milijarder Džordž Soroš je jedan od najznačajnijih boraca za uspostavljanje potpune dominacije neo-liberalnog kapitalizma na globalnom nivou, ali...

Još priča na sličnu temu