16.3 C
Belgrade
utorak, 17 maja, 2022

ADVOKAT TINTOR POTVRDIO: Cvijan preminuo 5. januara 2018.

NAJČITANIJE

- Advertisement -

– Vladimir Cvijan je izbrisan iz Advokatske komore Beograda, nakon što smo saznali da je preminuo 5. januara 2018, na osnovu originalnog izvoda iz matične knjige umrlih – izjavio je za Direktno.rs predsednik Advokatske komore Beograda Jugoslav Tintor.

Tintor je agenciji Beta kazao da su za smrt  saznali nakon dopisa Poreske uprave.

– Poreska uprava je tražila da se AKB izjasni da li je Cvijan aktivan advokat. Nakon provere u matičnoj službi, saznali smo da je kolega  preminuo 5. januara 2018. godine – kazao je predsednik AKB.

FOTO: Printscreen
- Advertisement -

Tintor je dodao da je Advokatska komora Beograda donela rešenje o brisanju iz registra i prestanku prava na bavljenje advokaturom Vladimira Cvijana sa danom smrti 5. januara 2018. godine.

– U našem dosijeu se nalazi izvod iz matične knjige umrlih u originalu, na osnovu kojeg smo doneli pomenuto rešenje – kazao je on.

Na pitanje Bete zašto AKB nije izdala saopštenje povodom smrti svog člana Vladimira Cvijana i zašto nije objavljena čitulja u novinama, Tintor je kazao da se za Cvijanovu smrt kasno saznalo tako da nije bilo „primereno“ objavljivati čitulju.

- Advertisement -

– Praksa AKB nije da se objavljuje saopštenje povodom smrti nekog našeg člana – rekao je Tintor.

Dodao je da je preminuli gospodiin do smrti bio prijavljen u advokatskoj kancelariji koja se nalazila u Resavskoj ulici 21.

Vladimir Cvijan je rođen 1976. godine, a diplomirao je na Pravnom fakultetu 1999. godine. Cvijan je od 2004. godine bio konsultant za poslove stručne analize iz oblasti prava za potrebe kabineta predsednika Borisa Tadića i sekretar Pravnog saveta predsednika Srbije.Jugoslav Tintor, FOTO: ATA ImagesJugoslav Tintor, FOTO: ATA Images

U februaru 2008, Cvijan je imenovan za Tadićevog savetnika, a obavljao je i dužnost generalnog sekretara predsednika Srbije.

Predsedništvo je napustio 2010. godine zbog, kako je tvrdio, neslaganja sa reizborom sudija, a iste godine pristupio je Srpskoj naprednoj stranci (SNS).

Na listi SNS-a, na parlamentarnim izborima 2012. godine izabran je za narodnog poslanika.

Vladimir Cvijan FOTO: Printscreen Youtube RTV Marš Valjevo

Cvijan je napustio SNS naredne godine, a u otvorenom pismu, čije delove je preneo magazin Tabloid, istakao je da se u tu partiju učlanio jer je verovao u ideju da nikada više neće jedan čovek vladati Srbijom.

Tabloid je objavio da je obdukcija tela bivšeg bliskog saradnika Borisa Tadića i Aleksandra Vučića obavljena 2018. godine. Javni tužilac Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu Nataša Krivokapić potvrdila je Tabloidu da je VJT u predmetu KTP 364/18 donelo naredbu kojom se određuje isplata troškova Institutu za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Beogradu na ime izvršene sudsko medicinske obdukcije tela pokojnog Vladimira Cvijana.

Čeka se odgovor Tužilaštva

Redakcija Direktno.rs uputila je pitanja Višem javnom tužilaštvu i čekamo odgovor koji bi trebalo da razjasni sve nedoumice u vezi sa okolnostima ove smrti.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti