POTPUNI NEUSPEH UKRAJINSKE VOJSKE: Odbijen još jedan pokušaj ofanzive na Herson

0
176

Ruska vojska je u potpunosti odbila pokušaj ofanzive ukrajinskih snaga na Hersonsku oblast u pravcu Berislavskog rejona, saopštio je zamenik šefa administracije te oblasti Kiril Stremousov.

„Potpuni neuspeh ukrajinskih nacista u Hersonskoj oblasti. Ruska armija je u potpunosti odbila pokušaj proboja ukrajinskih nacista u pravcu Berislavskog rejona“, napisao je Stremousov na Telegramu.

Kako je rekao, rano jutros oko pet časova ukrajinske snage su počele da intenzivno da granatiraju Hersonsku oblast iz višecevnih raketnih lansera i artiljerije, nakon čega je u ofanzivu krenulo oko 30 tenkova i oklopnih transportera.

Ta grupacija je, prema rečima Stremousova, pokušala da se probije kroz kontakt liniju sa ciljem da napravi procep na frontu, međutim, ruske snage su odgovorile svojom artiljerijom i minobacačima.

Pored toga, naveo je, aktivirani su i ruski helikopteri koji su uništili nekoliko jedinica ukrajinske tehnike.

Jedino su mobilne grupacije ukrajinskih snaga na pikapovima uspeli malo da zađu unutar kontakt linije, međutim, dodao je Stremousov, i njihov napad je potom obijen uz pomoć protivtenkovskih raketa i minobacača.

Ostavite komentar