28.9 C
Belgrade
utorak, 27 jula, 2021

POTPISAO ZABRANU ZA BOLESNIKE I TRANSEKSUALCE: Nema mešanja transeksualaca sa ženama i devojkama u sportovima! Devojčice sa devojčicama, dečaci sa dečacima!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

GUVERNER američke države Floride Ron Desantis potpisao je zakon koji zabranjuje transgenderima da učestvuju u ženskim sportskim takmičenjima. Tom prilikom je rekao i ovo:

„Na Floridi će se devojčice i devojke baviti sportom sa devojčicama i devojkama, a dečaci i mladići sa dečacima i mladićima“.

Dodao je da zakon sadrži mere koje će godinama unapred sačuvati stipendije fakulteta i koledža za sportistkinje.

- Advertisement -

Florida je postala osma država SAD koja je ove godine zabranila studentima-transgenderima da igraju za ženske sportske timove iako odgovaraju njihovom izabranom rodnom identitetu. Američka država Misisipi zabranila im je da učestvuju u ženskim sportskim takmičenjima koja organizuju njene školske ustanove.

Komentari na ovaj događaj su u Americi propraćeni pozitivnim komentarima uz naglašavanje da je konačno neko skupio hrabrosti da u vremenima kada se LGBT osobe forsiraju i kada preteruju sa traženjem svojih prava, i ako ih imaju nađe neko da stane na put Sodomiji u koje nas vodi neoliberalni kapitalizam.

- Advertisement -
SourceFakti
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti