POTKRADAJU SRBIJU BEZ TRUNKE SRAMA: Opština izdavala tuđe lokale!

Obavezno pročitajte

Đuro Cahun iz Kuršumlije podneo je krivične prijave protiv opštinskog prvobranioca Nataše Jovanovića i od pre tri meseca bivšeg predsednika opštine Kuršumlija Radoljuba Vidića zbog falsifikovanja službenih isprava i zloupotrebe službenog položaja, a u vezi sa izdavanjem lokala u centru Kuršumlije koji, zapravo, nisu opštinsko vlasništvo.

Krivična prijava koju je podneo Đuro Cahun FOTO: Direktno.rsKrivična prijava koju je podneo Đuro Cahun FOTO: Direktno.rs

Naime, reč je o dve kuće koje su izgrađene 1903. godine u kojima se nalazi šest lokala. Vlasnici su odavno u Makedoniji, a svih ovih godina zakupci tih lokala plaćaju kuršumlijskoj opštini zakupninu. Doduše, tvrdi Cahun, „na vrlo sumnjiv način 2011. godine Kuršumlija se upisala kao vlasnik jedne osmine te imovine“.Đuro Cahun je objasnio zašto je podneo krivičnu prijavu.

- Advertisement -

– Tada su opštinski oci tvrdili da nisu mogli da pronađu vlasnike, te tako na sumnjiv način upisali osmi deo te imovine na kuršumlijsku opštinu. Ne znam kako nisu mogli da ih nađu, kada sam ih ja pre dva meseca bez problema našao i bili su u Kuršumliji – kaže Cahun.

On dodaje da već 25 godina plaća zakupninu za jedan od lokala, a da se trenutno spori sa Opštinom Kuršumlija jer mu nisu produžili ugovor o zakupu. Tako je i rešio da istraži celu priču i dođe do pravih vlasnika.Izjava pravobranioca u Kuršumliji FOTO: Direktno.rsIzjava pravobranioca u Kuršumliji FOTO: Direktno.rs

– Oni su krajem septembra dolazili i kod notara overili izjavu da ih niko nikada iz lokalne samouprave nije kontaktirao. Tako je potvrđeno da nas već godinama potkradaju baš lokalni funkcioneri i vlastodršci – tvrdi Cahun.

Najoprečnije u svemu je to što je odbornik Pokreta Ljubav, Vera, Nada u lokalnoj skupštini Zvezdan Ristić polovinom avgusta tražio odgovor na pitanje po kom osnovu Kuršumlija naplaćuje i koristi te lokale i da li imaju saglasnost vlasnika.

Tada mu je stigao odgovor da je Kuršumlija suvlasnik, a da su „ostali suvlasnici upoznati sa tim da se lokali izdaju“!

– I sada imamo dve oprečne izjave, vlasti koja tvrdi da se ostali suvlasnici znaju i suvlasnika koji kaže da nije imao pojma da se lokali izdaju i da ga niko iz opštine nikada nije kontaktirao. Ovo nije jedina uzurpacija privatne imovine u našoj opštini koja je pod direktnom palicom privatnog preduzeća A.D. Planinka, čiji su vlasnici već decenijama u opštinskoj strukturi. Tu je i 18 stanova i šest lokala u Lukovskoj banji – upozorava Ristić.

U međuvremenu Cahun je zatražio da se postupak njegovog iseljenja iz jednog od lokala i tužba kuršumlijske opštine protiv njega stopira, sve dok sud ne utvrdi činjenično stanje, odnosno ne proveri navode iz krivične prijave koju je on podneo.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Američki ambasador optužio Srbe za nasilje na Kosovu i Metohiji i napad na NATO vojnike

Američki ambasador na Kosovu Džef Hovenijer optužio je na svom Tviter profilu Srbe za eskalaciju nasilja na severu Kosova. On...

Još priča na sličnu temu